Soveltava kokonaisarkkitehtuuri

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Soveltava kokonaisarkkitehtuuri, ei tenttiä
1.00 Kpl
Soveltava kokonaisarkkitehtuuri (1 pv), 20.05.2022
650 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 617,50€

Tuotekuvaus

Olemme kehittäneet oman Arter Framework -viitekehyksemme tukemaan erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä ja sitä sivuavia dokumentointitarpeita. Arterin tavoittelee erityisesti sitä, että dokumentointi tuottaa mahdollisimman nopeasti arvoa, ja että arkkitehtuuria voidaan tuottaa ja kehittää helppotajuisesti koko organisaatiossa, ei pelkästään tietohallinnossa.

Koulutuspäivän aikana käymme esimerkkien kautta läpi Arterin metodiikkaa – miten sitä on hyödynnetty kokonaisarkkitehtuurin lisäksi esimerkiksi tietosuojaan, tietoturvaan tai tiedonhallintaan ja miten sitä on tarkoitus jatkossa kehittää.

Koulutuspäivän aikana tullaan myös luomaan ymmärrystä erilaisista viitekehyksistä, jotka ovat vaikuttaneet Arterin nykyiseen dokumentointitapaan. Kokonaisarkkitehtuurin näkökulmasta tullaan käymään läpi JHS 179 ja TOGAF -viitekehyksiä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti organisaatioille, jotka harkitsevat kokonaisarkkitehtuurityön aloittamista, ovat kiinnostuneita työn kehittämisestä ja metodien vertailusta, tai haluavat lisäpotkua ARC-ohjelmiston hyödyntämiseen organisaatiossaan.

Miksi osallistua?

 • Saat inspiraatiota soveltavan arkkitehtuurityön tekemiseen organisaatiossasi
 • Työkaluja ja vinkkejä, joita voit soveltaa joko ARC-ohjelmistossa tai muilla työvälineillä aina Excelistä muihin arkkitehtuuriohjelmistoihin
 • Tunnet erilaisia kokonaisarkkitehtuuriin liittyviä viitekehyksiä
 • Opit arvoa tuottavan dokumentoinnin salat

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu luentotyyppisestä opetuksesta ja harjoitteista. Arterin dokumentointitapa on osittain sidoksissa ARC-ohjelmistoon ja tässä oleviin työvälineisiin, ja päivän aikana tullaan hyödyntämään ARC:ia useissa esimerkeissä. Päivän kannalta ei ole kuitenkaan väliä, onko organisaatiollasi käytössä ARC-ohjelmisto vai ei. Esimerkkejä voidaan soveltaa käytäntöön eri tavoin.

Ilmoittautumalla hyväksyt, että henkilötietosi tallennetaan Arter Oy:n suoramarkkinointirekisteriin.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
20.05.202209:0016:00

9:00 Avaus

 • Esittäytyminen
 • Ohjelma
 • Tavoitteet

Kokonaisarkkitehtuuria eri viitekehyksillä

11:30 Lounas

12:30 Soveltava arkkitehtuuri

14:00 Kahvi

14:15 Tapausesimerkkejä

 • Arter Framework
 • Tietosuoja
 • Tietoturva
 • Tiedonhallinta

16:00 Päätös

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!