Arkkitehtuuripankki-palvelun soveltaminen käytännössä, jatkokurssi

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Kenelle? 

Koulutus on suunnattu toiminnan kehittäjille, johtajille sekä konsulteille, jotka ovat jo edistyneet kokonaisarkkitehtuurityössä.

Opi kehittämään ja digitalisoimaan organisaatiosi toimintaa hyödyntäen julkishallinnolle ilmaista Arkkitehtuuripankki-palvelua! QPR Software on toiminut vuoden 2017 alusta saakka uudistuneen kokonaisarkkitehtuurin mallinnuspalvelun - Arkkitehtuuripankin - toimittajana. Arkkitehtuuripankki tukee julkisen hallinnon ekosysteemiä tuomalla mallinnusympäristön ja julkaisukanavan kokonaisarkkitehtuurityölle ja tiedonhallintamallin kuvaamiselle kaikkien toiminnan kehittäjien ulottuville. Kaksiosaisen koulutuksen toisessa osassa opit soveltamaan kehitysmenetelmää ja -työkalua toiminnan kehittämisessä. 

Jatkokoulutuksen lähestymistapa on hyvin käytännönläheinen. Kunkin osakokonaisuuden kohdalla käydään esimerkkien kautta läpi teoriaa ja mallinnustapoja sekä mahdollisuuksien mukaan vaihdetaan osallistujien kesken ajatuksia hyvistä toimintatavoista mm. tiedonhallintamallin kuvaamisessa.

Asiantuntevilla ja positiivisilla kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus kokonaisarkkittehtuurin mallintamisesta. Heillä on myös laaja käytännön kokemus sovelluksista ja ratkaisuista julkiselta sekä yksityiseltä sektorilta:

Risto Koski, Senior Consultant

Nina Ritonummi, Senior Process Consultant / Quality Director

Esitietosuositus: Arkkitehtuuripankin perusteet (JHS 179 -suositus) -peruskurssi tai vastaavat tiedot. Koulutukseen osallistuminen edellyttää oman työaseman käyttöä ja QPR EnterpriseArchitect -mallinnusohjelman asentamista ennen koulutusta. Hae maksutonta käyttöoikeutta osoitteessa WWW.ARKKITEHTUURIPANKKI.FI tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen ARKKITEHTUURIPANKKI@QPR.COM.Päivän ohjelma jakautuu aamun teoria- ja iltapäivän työkaluosuuteen: 

8:30 Aamukahvi

9:00 - 12:00;  Strategialähtöinen toiminnan kehittäminen JHS-suosituksen mukaisesti

12:00 – 13:00 Lounas

13:00 - 16:00 Strategialähtöisen toiminnan kehittämisen harjoitus-case Arkkitehtuuripankki-työkalun tukemana

•Strategiakartta

•Kyvykkyyksien johtaminen strategiasta

•Kyvykkyyden asettamat vaatimukset mallinnettuun kokonaisuuteen (kehityspaketti)

•Kehityspaketit ja kyvykkyydet•Nykytila ja tavoitetila

•Liiketoimintamalli

•Toimijoiden ja prosessien vuorovaikutus

•Prosessikaaviot eli ”uimaradat”

•Käsitemalli

•Tietojärjestelmäkartta

Palautekysely ja loppuyhteenveto 

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!