Patentoinnin perusteet ja käyttö tuotekehityksen tukena -webinaari

Längd: 1 dagar , Kursspråk: finska, Kursmaterialspråk: finska, Kursmaterial : pdf
KURSEN STäNGD!
Please select another starting date on the left side of the page (or bottom of the page in mobile view)

Kursbeskrivning

Mihin kaikkeen patenttia voidaan hakea? Miksi patenttia tulisi hyödyntää? Mitä lisäarvoa patentilla on yritykselle? Miten patentin hakeminen käytännössä tapahtuu? Millaisia virheitä patenttien osalta yleensä tehdään?

Patenttien hyödyntäminen oikealla hetkellä ja oikeissa tilanteissa voi suojata yrityksen sijoituksia ja tuoda yritykselle merkittävää lisäarvoa. Patentoimalla yritys voi parantaa tuotekehitystään ja kasvattaa liiketoimintaansa. Patentointiprosessissa tulee kuitenkin huomioida yleisimmät virheet, esimerkiksi liian vähäinen tai liian myöhäinen patentointi sekä liian vähäiseen patenttimäärään luottaminen.

Tässä koulutuksessa saat tietoa patenteista ja niiden hyödyntämisestä; mitä patentti suojaa, milloin patenttia kannattaa hyödyntää ja miten. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi patentin hakuprosessia, patentoinnista saatavia hyötyjä, mahdollisia ongelmakohtia patentoinnissa sekä ratkaisuja näihin ongelmiin. Koulutuksen jälkeen sinulla on työkalut hoitaa yrityksesi patentointiasiat kuntoon!

Kenelle?

  • Tutkimustyön tai tuotekehityksen parissa työskenteleville
  • Patentinhakijoille
  • Konsulteille
  • Lakimiehille
  • Muille patenteista tietoa tarvitseville

Kouluttajat

Krister Karlsson, Eurooppapatenttiasiamies, Kolster Oy Ab

Krister on toiminut työuransa aikana mm. yliopistotutkijana, patenttiasiamiehenä Kolsterilla sekä in-house patenttiasiamies- ja IPR Manager -tehtävissä öljynjalostusteollisuudessa. Kristerillä on kokemusta myös markkinaoikeudessa markkinaoikeusinsinöörinä toimimisesta. Laajan työkokemuksen vuoksi Krister hallitsee hyvin koko patenttiprosessin, patenttihakemuksen laadinnasta myönnettyyn patenttiin ja väiteasioihin Suomessa ja ulkomailla.

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Program

Datum Starttid Sluttid Anteckning!
04.09.201909:0011:00

09:00 Tervetuloa webinaariin!

09:05 Mikä patentti on ja mihin sitä voi hakea?

  • Patentti keksintöjen suojamuotona ja kauppatavarana

  • Patentin eri suojamuodot ja erikoisalueet

  • Patentoimisen tuomat hyödyt

10:15 Patentin hakuprosessi ja yleisimmät ongelmatilanteet

  • Kansallinen ja kansainvälinen hakuprosessi

  • Yleisimmät virheet ja ongelmatilanteet, miten vältät nämä?

11:00 Webinaari päättyy

Avbokningsvillkor

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Vill du bli partner med Oppia.fi?

Kontakta oss!