Mobiilipelien koulutusohjelma

Kesto: 16.0 pv
Kurssin hinnoittelu

Tuotekuvaus

Mobiilipelien teon kurssi tutustuttaa oppilaan Unity3D:hen ja sen käyttöön mobiilipelien teossa. Tässä 16 päivän koulutuksessa käydään läpi pelinteon perusteet alkaen suunnittelusta ja siirtyen sitten varsinaisen pelintekoon mobiilialustoille iOS ja/tai Android ympäristöissä.

Koulutuksen päätteeksi osallistujalla on perustiedot pelisuunnittelusta, rahankeräämisestä sekä peliohjelmoinnista Unity3D ympäristössä eri mobiililaitteille. Osallistuja toteuttaa  kurssin aikana konkreettisen demon omasta osaamisesta ja luo oman pelidemonsa, jota käyttää käyntikorttina haettaessa pelialan työpaikkoihin. Lisäksi osallistujalla on hyvät lähtökohdat jatkaa opintojaan eteenpäin.

Sisältö:

Pelisuunnittelun perusteet (2 pv)

Koulutuksessa käydään läpi pelien teoriaa peliteollisuuden näkökulmasta. Teoriaosuuden tavoite on saada oppilaille käsitys, mitä peli-idean kehitys eteenpäin ja pelisuunnittelu ovat käytännön tasolla. Luentojen kuluessa rakennetaan ja tarkennetaan samalla omaa peli-ideaa, mietitään peli-idean tuotteistusta, ennakkomyyntiä, sosiaalisen median hyödyntämistä peli-idean markkinoimisessa sekä tutustutaan eri rahoituslähteisiin.

Mobiilipelien monetisaatio, alustat ja erityiset haasteet (2 pv)

Koulutuksessa tutkitaan jakelukanavia traditionaalisista erikoisempiin keskittyen erityisesti digitaaliseen jakeluun. Lisäksi tarkastellaan eri vaihtoehtoja ansaintamalleille peliteollisuudesta lähtien normaalista kertamaksusta, tilaustyyppisen kuukausimaksun, mikrotransaktioiden, palvelumaksujen sekä muiden kautta Kickstarteriin ja Indie GoGohon ja niiden tuomiin laillisiin ongelmiin Suomessa

Koulutuksen yhtenä osa-alueena on kohdemarkkinoiden rajaaminen. Osallistujien tulisi miettiä kenelle peli suunnitellaan ja tuotetaan sekä miten peleissä voitaisiin yhdistää hyöty ja viihdeaspektit

2D-grafiikka mobiilipeleissä (2 pv)

Koulutuksessa käydään läpi 2D-grafiikan perusteita. Ideana on, että osallistuja oppii miten 2D-grafiikka tulee pakata osaksi peliä sekä miten erilaiset animaatiot, taustat sekä muut efektit toteutetaan.

Mobiilipelien ohjelmointi Unity3D alustalla (10 pv)

Viime vuosina myös mobiilipelien kehittäminen on siirtynyt lähes kokonaan pois natiivi ohjelmoinnista ja siirtynyt erilaisten ohjelmointiympäristöjen ja cross platform pelialustojen päälle. Näistä yksi suurimmista ja eniten pelimaailmassa käytetyistä on Unity3D, jolla on toteutettu satoja tuhansia pelejä myös mobiilialustalle. Unity3D:n käyttö mahdollistaa saman ohjelmistokoodin käytön sekä Android että iOS -alustoilla eli peliä ei tarvitse uudelleen tehdä usealle alustalle.

Osion aikana opetellaan tekemään erilaisia pelejä Unity3D-ohjelmistolla. Peliprojektit käsittelevät mobiilipelejä ja niiden erityispiirteitä. Kussakin projektissa rakennetaan toimiva peli käyttäen yleisesti suositeltuja tekniikoita. Harjoitustöiden aikana opetellaan myös käyttäjäkontrollien kuuntelu, fysiikkamoottorien käyttö, käyttöliittymän ja tekoälyn suunnittelu sekä animaatiokontrollien rakentaminen.Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!