Eettisten riskien hallinta

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Onnistunut Code of Conduct - Yhteiset toimintaperiaattet paperilta käytäntöön, ei tenttiä
1 Kpl
Onnistunut Code of Conduct - Yhteiset toimintaperiaattet paperilta käytäntöön (1 pv), 29.10.2018
490 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 441,00€
*) Kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä on ylittynyt. Jätäthän yhteydenottopyynnön, jos haluat jälki-ilmoittautua tälle kurssille.

Tuotekuvaus

29.10. koulutus on TÄYNNÄ. Varaa paikkasi tammikuun koulutuksesta!

Onko sinun organisaatiossasi määritelty jo yhteiset eettiset ohjeistukset, eli Code of Conduct? Onko ohje kenties kirjoitettu jo, mutta kaipaat vinkkejä sen jalkauttamiseen? Oletteko laatineet ohjeestanne jo verkkokoulutuksen, ja mietit mitä seuraavaksi?

Code of Conductin eli eetisen ohjeistuksen tai toimintaperiaatteiden tärkein tehtävä on tarjota työntekijöille yhteiset pelisäännöt siitä, mikä on organisaatiossa sallittua ja mikä ei; mikä on yhteinen tapa toimia. Usein säännöt koskevat myös yhteistyökumppaneita.

Ohjeista ei ole kuitenkaan päivittäisessä toiminnassa juuri apua, jos ne ovat vain nettivuilla olevia dokumentteja. Jotta saat eettisen ohjeiston aidosti vastaamaan päivittäistä tekemistä, tulee sinun varmistua että ohjeet on kirjoitettu ja avattu henkilöstölle merkityksellä tavalla.

Sääntöjen tulisi toimia henkilöstön yhteisenä ohjenuorana, kun he päivittäin toimivat organisaation nimissä. Lisäksi toiminnan seuraaminen ja mittaaminen on helpompaa, kun toimintaa voidaan peilata olemassa oleviin pelisääntöihin. Myös väärinkäytöksiin ja epäasialliseen käytökseen on helpompi puuttua, kun odotettu tapa toimia on muodollisesti kuvattu ja viestitty yhteisissä toimintaperiaatteissa.

Tässä koulutuksessa kuulet käytännönläheisesti parhaita käytäntöjä siitä, miten eettinen ohjeisto kannattaa laatia ja jalkauttaa juuri sinun organisaatiossasi. 

Kirjatut ja käytännössä noudatetut eettiset ohjeet auttavat organisaatiota toimimaan vakuuttavasti ja turvallisesti verkottuneessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Yhä useammin myös yhteistyökumppanit odottavat liikekumppaneillaan olevan eettiset pelisäännöt kunnossa.

Kouluttajana toimii KTM Niina Ratsula, jolla on yli vuosikymmenen kokemus eettisten ohjeiden laatimisesta ja jalkauttamisesta. Niinan perustaman  Code of Conduct Companyn missiona on auttaa yrityksiä luomaan kestävät bisnesetiikan käytännöt ja vahvistamaan oikein toimimisen kulttuuria. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Niina ehti toimia 12 vuotta kansainvälisissä kehittämis- ja johtotehtävissä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösriskin hallinta ja yritysvastuu. Työn ohella Niina viimeistelee väitöskirjaa samasta aihepiiristä Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on kokenut ja suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. Niinan blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi.

Tutustu myös muihin Code of Conduct Companyn tarjoamiin kursseihin tai katso video Code of Conduct Companyn syntymisestä.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
29.10.2018
09:00
16:00

Päivän ohjelma:

8.30 Aamukahvi 

9:00 Millainen on hyvä Code of Conduct ja miksi sellainen kannattaa laatia?

  • Mitä tarkoitetaan Code of Conductilla eli eettisellä ohjeistolla?
  • Miksi organisaatiosi kannattaa laatia eettinen ohjeisto?
  • Eettisen ohjeiston sisältö
  • Vinkkejä käytännön laatimiseen

12:00 Lounas

13:00 Code of Conduct puheista käytännön teoiksi

  • Henkilöstön kouluttaminen ja viestintä
  • Yrityskulttuurin merkitys - "Culture of integrity"
  • Miten mitata henkilöstön sitoutumista eettiseen ohjeistukseen?

14.15 Kahvitauko

14.30 Entä sitten kun toimitaan eettisen ohjeiston vastaisesti?

  • Miksi sääntöjä rikotaan?
  • Speak up -kulttuurista - mten rohkaista työyhteisöä nostamaan epäkohtia esiin
  • Eettiset ilmoituskanavat (whistleblowing)

15:45 Yhteenveto & Palaute

16:00 Päivän päätös ja vapaata keskustelua tilaisuuden jälkeen

Peruutusehdot

Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan viimeistään 10 vuorokautta ennen ilmoitettua koulutuspäivää. 

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!