Fasilitointi kehittämisen tukena

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Fasilitointi kehittämisen tukena on kolmas ja viimeinen osa muutoksentekijä-valmennuspolkua:

  1. Agile People Operations 29.8.2019 – opi ketterän toimintatavan perusteet
  2. Resilientti organisaatio 26.9.2019 – sopeudu muutokseen ja hallitse stressitilanteita
  3. Fasilitointi kehittämisen tukena 21.10.2019 – oivalluta ihmiset tekemään asioita ja ratkomaan ristiriitoja yhdessä

Voit osallistua joko koko muutoksentekijä-valmennuspolkuun (3 pv) tai yksittäiseen koulutuspäivään (1 pv).


Oivalluta ihmiset tekemään asioita yhdessä ja ratkomaan ristiriitatilanteita

Erityisen hyvin fasilitointi sopii tilanteisiin, joissa kaikkien ääni halutaan kuuluville ja osaaminen käyttöön, ja kun tarvitaan ryhmän yhteistä päätöstä ja yhteistä sitoutumista. Fasilitoinnin avulla saadaan esille osallistujien tietoa, osaamista ja kokemuksia. Sen avulla osallistujien omistajuus ja sitoutuminen lisääntyy.

Tässä koulutuksessa keskitymme käymään läpi fasilitoinnin perusperiaatteita ja tasoja. Tutustumme muutamaan fasilitointimenetelmään. Saat myös käyttöösi koosteen hyväksi havaitsemistamme, helposti itsenäisesti omaksuttavista fasilitointimenetelmistä.

Pureudumme kurssilla myös siihen, miten fasilitoinnin avulla voi luoda turvallista yhteistyöilmapiiriä ja selvitä haastavistakin ryhmätilanteista. Erimielisyydet ovat arkea jokaisessa työyhteisössä, eikä ristiriidoilta voi aina välttyä. Niiden ratkomiseen on kuitenkin olemassa hyviä, osallisuutta ja tasapuolista kohtelua edistäviä menetelmiä.

Fasilitointi kehittämisen tukena -koulutuspäivän sisältö:

- Mitä fasilitointi on? Perehdymme fasilitoinnin merkitykseen ja periaatteisiin.

- Luottamus ja toimiva vuorovaikutus ryhmän toiminnan avaimena: Tutustumme luottamuksellisen ilmapiirin rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

- Fasilitointiharjoitteita: Harjoittelemme osallistavia ryhmämenetelmiä käytännössä.

- Ristiriitatilanteiden ratkominen: Miksi ristiriitoja syntyy? Syyt ristiriitojen takana ovat yleensä hyvin inhimillisiä.

- Nostetaan kissa pöydälle - Ratkaisut avaimena ristiriitoihin: Käymme läpi askeleita, joiden avulla päästään ongelmallisesta tilanteesta rauhalliseen tavoitetilaan. Perehdymme aiheeseen sekä teorian että harjoitteiden avulla

Oppimistavoitteet: Koulutuspäivän jälkeen osallistujilla on perustiedot fasilitoinnin merkityksestä ryhmätilanteiden ohjauksessa, perustaidot ryhmien yhteisen tekemisen edistämiseen ja toimiva malli ristiriitatilanteiden ratkomiseen.

Valmentaja: Muutoksentekijä-valmennuspolun valmentajana toimii Lean Agile Coach, organisaatioiden tutkimuspohjaisen kehittämisen ammattilainen Minna Janhonen, jonka intohimona on edistää organisaatioiden kykyä uudistaa toimintaansa ketterästi ja kestävästi.Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!