MICROSOFT PROJECT ONLINE TIEDON VISUAALINEN RAPORTOINTI

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Power BI on raportointiväline, jolla voit hakea ja yhdistellä dataa erilaisista tietolähteistä. Project Onlinen tietoja Power BI:ssa hyödynnetään OData -tietolähteen kautta. Tiedonhaku ja muuntaminen tapahtuu visuaalisen käyttöliittymän avulla, joten ohjelmointiosaamista ei tarvita. Power BI-raportit kootaan vuorovaikutteisissa kaavioista ja taulukoista; niissä tiedon katselu eri näkökulmista ja yksityiskohtiin porautuminen intuitiivista ja helppoa.

 

Excel on varmasti jo entuudestaan monelle tuttu työkalu, jota voidaan hyödyntää myös projektisalkun tietojen raportoinnissa. Project Onlinen datasta voit Excelissä luoda Power Pivot-taulukoita ja Power View-kaavioita. Voit julkaista Excel-raporttisi muille käyttäjille suoraan Project Onlinen-käyttöliittymän kautta.

 

Tässä koulutuksessa opit laatimaan Power BI – ja Excel -raportteja projektisalkun tiedoista, projektien tilanteesta ja resurssoinnista. Erilaisia raportointapoja käydään läpi käytännön harjoitusten ja demojen avulla.

 

KENELLE

 • Projektipäälliköt
 • PMO
 • O365 -pääkäyttäjät

 

ESITIETOVAATIMUKSET

Esitietovaatimuksena Project Online-ympäristön käyttökokemus. Raportointityökalujen osaaminen ei vaatimuksena.

 

MIKSI

Raportointi on olennainen osa projektinhallintaa; se auttaa projektien tilanteen seuraamisessa ja poikkeamien huomaamisessa. Raportoinnin avulla projektipäällikköjen tekemä työ ja projektisalkun tilanne saadaan näkyviin myös johdolle päätöksenteon tueksi.

 

KURSSIN SISÄLTÖ

Power BI

 • Johdatus Power BI Desktop-ohjelmaan
 • Tiedonhaku Project Onlinesta OData-yhteydellä
 • Kyselyiden rakentaminen: rajaukset & tiedon muuntaminen
 • Tiedon visualisointi: taulukot, kaaviot & tunnusluvut
 • Raporttien julkaisu pilvipalveluun & jakelu käyttäjille

 

Excel

 • Tiedonhaku Project Onlinesta OData -yhteydellä
 • Tiedon visualisointi: Power Pivot & Power View
 • Raporttien julkaisu & linkitys Project Onlinen käyttöliittymään


Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
17.06.2019
09:00
16:00
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!