Mindmapeilla tehoa työhön

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Mikä on mindmappi

Mindmappi eli miellekartta on graafinen kuvaustapa, jonka kehitti 60 -luvun alussa englantilainen aivojen käytön asiantuntija Tony Buzan. Tekniikan toimivuus aivoissamme perustuu siihen, että mindmapin rakenne muistuttaa ihmisen aivojen solu- ja tallennusrakennetta. Tämän vuoksi aivojen on helpompi painaa sen sisältö kuvana mieleen ja muistaa siinä olevat asiat. Lisää tietoa mindmapeista ja Tony Buzan’ista löydät Tonyn sivuilta www.tonybuzan.com/about/mind-mapping/  .

Mitä hyötyä mindmappien käytöstä on?

Tutkimusten mukaan proosatekstissä 90 prosenttia sanoista on tekstin ymmärtämisen kannalta turhia. Lisäksi mindmappien laadinta vie harjaantuneelta todella vain murto-osan verrattuna vastaavasta proosatekstin kirjoittamiseen kuluvasta ajasta. Mindmapin esitystapa soveltuu lähes kaikkeen dokumentointiin, mutta parhaimmillaan se on ideoinnissa ja suunnitelmien teossa. Ajan säästö omassa työssäsi on ällistyttävä. 

Jos organisaatiossasi käytettäisiin laajalti mindmap -tekniikkaa, saavutettaisiin sillä ajansäästön lisäksi viestinnän ja tiedonhallinnan merkittävä tehostuminen. Lisäksi toiminta keskittyy paremmin oleelliseen, koska mindmap -tekniikka on voimakkaasti fokusoiva esitystapa. Näistä syistä johtuen voidaan todellakin puhua jopa viestinnän mullistuksesta.

Kenelle valmennus on tarkoitettu

Valmennus on tarkoitettu kaikille, joilla on tarve tehostaa ideointia, terävöittää ja fokusoida kirjallista viestintää sekä hallita helposti laajempia tietokokonaisuuksia. Näin kehität merkittävästi omia työtapojasi.

Tässä valmennuksessa opit

  • miten mindmapeilla saadaan tehoa työhön
  • tuntemaan Mind Manager -ohjelmiston perusominaisuudet
  • laatimaan ja muotoilemaan mindmappeja
  • käyttämään mindmappien ideointityökaluja
  • tuottamaan valmiita mindmap -runkoja
  • käyttämään aikaa, rahaa ja resursseja yhteenlaskevia
    työsuunnitelmia esim. projektin toteutussuunnitelmia
  • hallitsemaan mindmapin avulla esimerkiksi koko projektin dokumentaatiota

Valmennuksessa näytetään, kokeillaan ja keskustellaan. Harjoittelun pohjaksi lataamme valmennuksen aluksi koko valmennusaineiston, jonka luonnollisesti saat mukaasi.

Mind Manager -ohjelmisto

Mind Manager on saksalaisen Mindjet -yhtiön mindmap- ohjelmisto. Se on markkinoiden monipuolisin mindmap -ohjelmisto. Ohjelmistossa on monipuoliset yhteensopivuudet MS Office-ohjelmistoon, tietokantoihin, nettiin jne. Mind Manager-ohjelmistosta on tehty lukuisia ilmaisia kopioita, mutta niiden toiminnallisuus on useimmissa varsin rajallinen. Lisäksi niistä puuttuu integrointi Office -ohjelmistoihin. Toki ne toimivat ns. perustason mindmappien teossa.

Valmistautuminen valmennukseen

Valmennus perustuu Mindjet-yhtiön Mind Manager versioon 16. Vain tämä ohjelmisto kelpaa, koska valmennus perustuu sen ominaisuuksiin. Asenna siis Mind Manager -ohjelmisto koekäyttöön koneellesi ja varmista, että se avautuu ja toimii ( www.mindjet.com/mindmanager/  ). Saat koekäyttää ohjelmistoa ilmaiseksi 30 päivää. Sen jälkeen ohjelmiston käyttäminen ei onnistu ilman lisenssiavainta, jonka saat vain ostamalla ohjelmiston.Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!