Maankäyttösopimukset - lähikoulutus

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Kaavoitus, mahdolliset suunnitteluvaraukset ja maankäyttösopimukset: Millaisia ovat hyvät ja huonot käytännöt? Miltä kiivastakin keskustelua nostattavat menettelyt näyttävät toisaalta kunnan ja toisaalta yksityisen toimijan silmin? Miten kehittää menettelyitä?

Kiitetyn koulutuksen uusinta keväältä 2019! Vuorovaikutteisessa koulutuksessa puidaan maankäytön kehittämisprosessia sekä laaja-alaisesti että käytännönläheisesti.

Päivän puheenjohtajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta. Hän käsittelee omassa puheenvuorossaan kuntien maapolitiikkaa ja lunastuslain uudistumista. Lisäksi aamupäivän aikana käsitellään asemakaavoitukseen liittyviin sopimuksiin kytkeytyviä varoittavia ja onnistuneita esimerkkejä sekä maankäytön kehittämisprosessia vaiheineen käytännössä. Aihetta tarkastellaan sekä kuntien että yksityisten toimijoiden kannalta.

Koulutuksen aiheita

  • kuntien maapolitiikka ja uudistuva lunastuslaki
  • kaavoituksen käynnistäminen, suunnitteluvaraus ja maankäyttösopimus – kunnan ja yksityisen silmin
  • asemakaavoitukseen liittyvien sopimusten hyvät ja huonot käytännöt sekä varoittavat esimerkit
  • maankäyttösopimuksiin liittyvien menettelyiden kehittäminen.

Kenelle?

  • kuntien maankäytöstä vastaaville asiantuntijoille ja lakimiehille
  • rakennusliikkeiden maankäyttöpäälliköille ja lakimiehille 
  • muille maankäyttöasioiden parissa työskenteleville juristeille, virkamiehille ja asiantuntijoille sekä alan konsulteille.

 

Tämä koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena, että webinaarina. Linkki webinaariin: https://www.oppia.fi/courses/maankayttosopimukset-lahikoulutus/26f12aa249c45785f6037f63d1f2ee2a

 

Kouluttajat

Ari Ekroos, talousoikeuden professori, Insinööritieteiden korkeakoulu, talousoikeuden professori, Talousoikeus, Maankäyttötieteiden laitos

OT, talousoikeuden professori Ari Ekroos on osallistunut mm. maankäyttö- ja rakennuslain valmisteluun. Hänen tutkimusintressinsä ovat laajasti ympäristöoikeudellisia pitäen sisällään ainakin ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä koskevan lainsäädännön, luonnonsuojelulainsäädännön, maankäyttö- ja rakentamisen sääntelyn, vesioikeuden ja ilmastosääntelyn. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan ovat nykyisin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen liittyvä ympäristö- ja energiaoikeudellinen sääntely laajasti ymmärrettynä, jolloin siihen kuuluu ylikansallisen sääntelyn (ilmastonmuutossopimus/Kioto ja EU:n ilmastosääntely päästökauppoineen ja muine toimineen) ja ohjauksen lisäksi kansallinen lainsäädäntö mukaan lukien perinteinen ympäristöoikeudellinen normisto.

Tiina Hartman, va kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti, Keravan kaupunki

Va. kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti Tiina Hartman on toiminut maapolitiikasta vastaavana virkamiehenä Vihdin kunnassa ja Keravan kaupungilla yhteensä 13 vuoden ajan, josta ajasta hän on muutaman vuoden ajan toiminut molemmissa kunnissa myös kaavoituksen esimiehenä. Hän on myös laatinut Uudenmaan liiton rahoittamana käsikirjan kuntien käyttöön maapoliittisen ohjelman laatimiseksi.

Katariina Haigh, hankekehitysjohtaja, Asuntosäätiö SR

Asuntosäätiön hankekehitysjohtaja Katariina Haigh on toiminut noin 20 vuoden ajan kaupunkikehityksen ja maanhankinnan tehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Hän toimi vuosina 2010-19 Bonavalla ja NCC-konsernissa eri tehtävissä. Hän vastasi mm. Bonavan Suomen maanhankinnasta ja tonttiportfoliosta, asuntohankkeiden kaavakehityksestä sekä toimi kiinteistökehityksen ja projektijohdon tehtävissä. Tätä edeltäen hän toimi n. 10 vuotta kaupunginarkkitehtina vastaten mm. keskustakehityksestä ja keskeisistä asema- ja osayleiskaavoista, sekä rakennus- ja kaupunkisuunnittelun tehtävissä Suomessa ja Ranskassa. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat kumppanuushankkeet ja hyvän lähiympäristön luominen asukkaille.

Jussi Järvelä, maanhankintajohtaja, Skanska Talonrakennus

Skanska Talonrakennus Oy:n maanhankintajohtaja Jussi Järvelällä on noin 20 vuoden kokemus maanhankinnasta ja hankekehityksestä erityisesti asuntohankkeiden parissa. Hän on työskennellyt koko työuransa yksityissektorilla, aluksi konsulttitoimistossa ja viimeiset 15 vuotta rakennusliikkeissä. Nykyisessä tehtävässään hän johtaa Skanskan maanhankintatiimiä, joka vastaa valtakunnallisesti Skanskan omaperustaisten asuntohankkeiden maanhankinnasta sekä maaomaisuuden hallinnasta.

 

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
05.09.2019
09:00
12:30

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tervetuloa koulutukseen!

9:10 Kuntien maapolitiikka ja uudistuva lunastuslaki

  • Maapolitiikan keinovalikoimasta

  • Lunastuslain uudistaminen

Ari Ekroos, talousoikeuden professori, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto

10:00 Maankäyttösopimuksiin liittyvien menettelyiden vaaranpaikat ja varoittavat esimerkit
Jussi Järvelä, maanhankintajohtaja, Skanska Talonrakennus

10:30 Tauko

10:45 Kaavoituksen käynnistäminen, suunnitteluvaraus ja maankäyttösopimus – prosessi käytännössä kunnan ja yksityisen silmin
Katariina Haigh, hankekehitysjohtaja, Asuntosäätiö SR ja Tiina Hartman, va kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti, Keravan kaupunki

12:15 Koonti: miten lähteä kehittämään menettelyitä?
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto

12:30 Lounas

13:15 Tilaisuus päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!