Korruptio ja eettisyys työelämässä

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Taloudelliset väärinkäytökset, huolimattomat kommentit julkisuudessa, aseman ja vallan väärinkäyttö, seksuaalinen häirintä ja monenlainen muu tahaton ja tahallinen epäasiallinen käytös ovat aiheuttaneet lukuisille organisaatioille ei-toivottua julkisuutta, asiakkaiden ja eurojen menetyksiä, sekä monelle työntekijälle työpaikan menettämisen tai pahimmassa tapauksessa vankeustuomioita. Hyvät yritysetiikan käytännöt, compliance-ohjelmat ja eettisiä arvoja tukeva yrityskulttuuri ovat parhaita keinoja suojata yrityksen brändiä, mainetta ja työntekijöitä näiltä riskeiltä ja samalla varmistaa asema houkuttelevana ja arvostettuna yhteistyökumppanina ja työnantajana myös jatkossa.

Hyvä bisnesetiikka on tänä päivänä – enemmän kuin koskaan aiemmin – keino erottautua ja luoda aitoa kilpailuetua. Organisaatioiden tulee ymmärtää, mitkä tekijät altistavat väärinkäytöksille ja muulle ei-toivotulle käytökselle, ja miten näitä riskejä vastaan voidaan suojautua.

Tämä valmennus on tarkoitettu kaikille johtajille, esimiehille ja asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää omaa ymmärrystään vastuullisista ja eettisistä toimintatavoista. Kurssilla pureudutaan erityisesti päätöksentelotilanteisiin ja kulttuurin ymmärtämiseen. Valmennuksen jälkeen osallistujalla on selkeämpi ymmärrys siitä, miten hän voi omalla johtamisellaan ja toiminnallaan vaikuttaa yrityksen kulttuuriin ja toimintatapojen kestävyyteen. Lisäksi saat konkreettisia eväitä Code of Conductin eli organisaatiosi eettisen ohjeistuksen laatimiseen ja jalkauttamiseen. Kurssilla käydään läpi paljon viime aikaisia yritysmaailman esimerkkejä, joissa bisnesetiikan kannalta oltaisiin voitu toimia toisin. 

Kouluttajana toimii KTM Niina Ratsula Code of Conduct Companysta. Niinalla on yli 10 vuoden monipuolinen kokemus kansainvälisistä kehittämis- ja johtotehtävistä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösten ehkäisy ja tutkinta sekä yritysvastuu. Kesästä 2018 lähtien Niina on auttanut suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä eettisten ja compliance -ohjelmien, sisäisen valvonnan ja tarkastuksen sekä vastuullisten johtamiskäytäntöjen kehittämisessä. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. Niinan blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi.

Kurssin toteutuminen vahvistetaan viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
09.11.2018
09:00
16:00

Mistä bisnesetiikassa on kyse?

 • Viimeaikaisia esimerkkejä yritysskandaaleista
 • Mitä on eettinen ja vastuullinen liiketoiminta?
 • Yrityskulttuurin merkitys
 • Pohdintaa oman organisaation näkökulmasta

Parhaita käytäntöjä hyvän bisnesetiikan rakentamiseen

 • Johdon sitoutuminen ja henkilöstön sitouttaminen
 • Eettisten riskien tunnistaminen ja arviointi
 • Code of Conduct ja muut ohjeistukset
 • Viestintä ja koulutus
 • Epäasiallisen toiminnan ja väärinkäytösten ilmoittaminen- ja käsittely
 • Seuraamukset epäasiallisesta toiminnasta
 • Eettisyyden mittaaminen ja auditointi

Case-esimerkkejä eettisestä päätöksenteosta ryhmässä pohdittavaksi

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!