Kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan oikeudet ja velvollisuudet etämyynnissä

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Yhä useammin kuluttajat tilaavat tarvitsemansa tuotteet kotimaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista. Etämyynnistä on kuluttajansuojalaissa omat säännöksensä. Etämyynnistä on kyse silloin kun sopimus syntyy yhtä tai useampaa etäviestintä käyttämällä etämyyntiä varten luodussa myyntijärjestelmässä. Puhelinmyynti ja verkkokauppa ovat esimerkkejä etämyynnistä.

Etämyynnissä kuluttajalla ei ole mahdollista tutustua tuotteeseen tai palveluun etukäteen ennen kaupan tekemistä. Kuluttajansuojalain tarkoituksena onkin kuluttajan aseman turvaaminen erityisesti näissä etämyyntitilanteissa. Kuluttajansuojalain 6 luvussa on muun muassa määritelty joukko tietoja, jotka elinkeinonharjoittajan on annettava kuluttajalle ennen sopimuksen/tilauksen tekemistä. Mitä tällaiset tiedot ovat, miten ne tulee antaa ja kuka tietojen antamisesta on lopulta vastuussa?

Etämyynnissä kuluttajalla on lisäksi oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä myyjälle 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä tai tavaran vastaanottamisesta. Mitä toimenpiteitä kuluttajalta edellytetään, jotta peruuttaminen katsotaan päteväksi?

Tule kuuntelemaan käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä koulutustamme, sekä saamaan ohjeistusta muun muassa kuluttajalle lähetettävän peruuttamisohjeen ja -lomakkeen laadinnassa. Ohjelma

Ohjelma klo 9.00–12.00

Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja materiaalin jako klo 8.30
Koulutus päättyy klo 12.00
 

Käsittelemme seuraavia aiheita:

  • Milloin on kyse etämyynnistä?
  • Etämyyntisäännösten soveltamisalan rajoitukset
  • Verkkokauppa ja puhelinmyynti
  • Ennakkotietojen antaminen etämyynnissä - ennen sopimuksen/tilauksen tekemistä annettavat tiedot
  • Kuluttajan peruuttamisoikeus ja sen rajoitukset
  • Peruuttamisohjeen ja -lomakkeen laadinta käytännössä
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!