Korruptio ja eettisyys työelämässä

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali:
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Suomalainen korruptio muodostuu pääasiassa toimintakäytännöistä, jotka eivät välttämättä ole laittomia, mutta eettisestä kulmasta katsottuna eivät vastaa tämän päivän odotuksia. Tässä koulutuksessa saat eväitä korruption vastaiseen työhön sekä eettisyyden ja oikein toimimisen kulttuurin edistämiseen organisaatiossasi.

Luemme päivittäin uutisista työyhteisöjen eettisistä ongelmista. Väärinkäytöksiä, aseman ja vallan väärinkäyttöä, pelolla johtamista, seksuaalista häirintää, korruptiota, rahanpesua, syrjintää, julkisia möläytyksiä ja niin edelleen. Yhä useampi organisaato on määritellyt ja julkistanut toimintaansa ohjaavat eettiset ohjeet. Myös julkishallinnon organisaatioissa näkyy entistä useammin myös eettisiä ohjeistoja. 

Eettisyyttä tukevat toimintakäytännöt ja -kulttuuri ovat parhaita keinoja suojata organisaation brändiä, mainetta ja työntekijöitä eettisiltä riskeiltä ja samalla varmistaa asema houkuttelevana ja arvostettuna yhteistyökumppanina ja työnantajana myös jatkossa. Eettisyys on tänä päivänä – enemmän kuin koskaan aiemmin – keino erottautua ja luoda aitoa kilpailuetua. Organisaatioiden tulee ymmärtää, mitkä tekijät altistavat eettisille riskeille, ja miten näitä riskejä vastaan voidaan suojautua.

Tämä valmennus on tarkoitettu kaikille johtajille, esimiehille ja asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää oman organisaation eettisiä toimintakäytäntöjä ja -kulttuuria ja ovat valmiita arvioimaan korruptioriskiä omassa organisaatiossaan. Opit kurssin aikana ymmärtämään paremmin oman organisaatiosi toimintatavoissa ja kulttuurissa mahdollisesti piileviä eettisiä ongelmia sekä työkaluja näiden ongelmisen ratkaisuun. Lisäksi saat konkreettisia eväitä Code of Conductin eli organisaatiosi eettisen ohjeistuksen laatimiseen ja jalkauttamiseen, sekä eettisen ilmoituskanavan (whistleblowing) pystyttämiseen.

Kouluttajana toimii KTM Niina Ratsula Code of Conduct Companysta. Niinalla on yli 10 vuoden monipuolinen kokemus kansainvälisistä kehittämis- ja johtotehtävistä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösten ehkäisy ja tutkinta sekä yritysvastuu. Kesästä 2018 lähtien Niina on auttanut suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä eettisten ja compliance -ohjelmien, sisäisen valvonnan ja tarkastuksen sekä vastuullisten johtamiskäytäntöjen kehittämisessä. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. Niinan blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi.

Kurssin toteutuminen vahvistetaan viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua.

Tutustu myös muihin Code of Conduct Companyn tarjoamiin kursseihin ja katso video Code of Conduct Companyn syntymisestä.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
10.01.2019
09:00
16:00

8:45  Aamukahvi

9:00 Tervetuloa & esittelyt

9:15  Eettisyys suomalaisessa työelämässä - taustaa ja esimerkkejä

 • Suomalaisten yritysten ja julkishallinnon tyypillisimmat eettiset ongelmat
 • Korruptio ja jääviysongelmat
 • Häiririntä, syrjintä ja kiusaaminen
 • Organisaatiokulttuurin merkitys eettisyydessä

12-13 Lounas

13:00 Parhaita käytäntöjä organisaation eettisyyden kehittämiseen ("Eettinen ohjelma")

 • Johdon sitoutuminen ja henkilöstön sitouttaminen
 • Eettisten riskien tunnistaminen ja arviointi
 • Code of Conduct / Eettinen ohjeisto ja muut ohjeistukset
 • Viestintä ja koulutus
 • Epäasiallisen toiminnan ja väärinkäytösten ilmoittaminen- ja käsittely
 • Seuraamukset epäasiallisesta toiminnasta
 • Eettisyyden mittaaminen ja auditointi

Case-esimerkkejä eettisestä päätöksenteosta ryhmässä pohdittavaksi

16:00 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!