Kokonaisarkkitehtuurin kuvaaminen - opi toimivat työtavat

Duration: 2.0 days
This course is not scheduled at the moment. Please contact us to arrange for a custom training.

Description

Esitiedot: Ei esitietovaatimuksia. Edeltävänä kurssina voit käydä kurssin Kokonaisarkkitehtuurin käynnistys tai toisin päin.
 
Oppimistavoite:
Kurssilainen tietää millaisia kuvauksia eri viitekehyksissä on ja osaa laatia keskeisiä kuvauksia. Kurssilainen on tietoinen kokonaisarkkitehtuurin kuvaamisen sudenkuopista ja haasteista. Kurssilainen oppii erottamaan kokonaisarkkitehtuurin ja ratkaisuarkkitehtuurin toisistaan.
 
Kurssin kuvaus
Kun tutkii eri kokonaisarkkitehtuuriviitekehysten (JHS 179, Kartturi, TOGAF®) mainitsemia kuvauksia, tulee helposti epäuskoinen tuska: näinkö paljon on kuvattava eri asioita. Ovatko nuo kaikki kuvaukset todellakin tarpeen? Onnistunut kokonaisarkkitehtuurin kuvaaminen edellyttääkin tietoa siitä, mitä meidän organisaatio oikeasti tarvitsee ja keskittymistä oleelliseen. Tällä kurssilla kuulet, mitkä perusmallit ovat toimineet käytännössä ja opit laatimaan niitä. JHS 179 suosituksesta on ilmestynyt uusi versio, joten kuulet myös uusimmat piirteet ja opit käyttämään niitä.
Mallinnuksen tiellä on myös erilaisia sudenkuoppia ja haasteita. Kurssi antaa vinkkejä, miten vältät sudenkuopat ja taklaat haasteet ja saat kuvauksista riittävän hyviä. Opit myös erottamaan kokonaisarkkitehtuurin ja ratkaisuarkkitehtuurin kuvaukset toisistaan.
Kurssilla tehdään käytännön harjoituksia. 
 

 

Kouluttaja

 

Kouluttajana toimii Tarja Raussi Coalasta. Hänellä on pitkä kokemus mallintamistyöstä eri ympäristöissä ja käytännönläheinen suhtautuminen erilaisiin standardeihin. Tarja on ollut päävastuullisena laatimassa Valtionvarainministeriön ensimmäisiä valmennuksia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurista. Hän oli mukana JHS 179 suosituksen päivitystyössä. Tarja toimi Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön isännistössä 2012 – 2015 ja on edelleen aktiivinen jäsen. Tarjan ajatuksiin voit tutustua Coalan blogissa. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista


Cancellation terms
If you can not participate this course, you can send someone else instead of you. If cancellation is done less than two (2) weeks before the course start, we will charge 50% of the price. In case of no show without any cancellation, we will charge the whole price. Cancellation fee will also be charged in case of illness.

Your course or event to Oppia.fi?

Contact us!