Kokonaisarkkitehtuurin haltuunotto

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Kenelle? Arkkitehtuuritoiminnon vetäjä tai järjestämisvastuullinen. Sopii myös muille arkkitehtuurirooleissa työskenteleville tai arkkitehtuuritoiminnon omistajalle. Soveltuu myös julkissektorille.

Esitiedot: Kokemus kokonaisarkkitehtuuritoiminnosta ja siinä työskentelystä vähintään 2 vuoden ajalta. Kurssi sopii myös jatkokurssiksi kurssille Kokonaisarkkitehtuurin käynnistys, jos et halua astua kaikkiin miinoihin, vaan välttää osan niistä etukäteen.

Oppimistavoite: Kurssilainen tietää syyt kokonaisarkkitehtuurin käyttöönoton haasteiden takana ja oppii löytämään organisaatiolleen sopivat ratkaisutavat.

Kurssin kuvaus
Kokonaisarkkitehtuurin tekeminen ei ole enää uutta, vaan monessa organisaatiossa on kokemusta muutamien vuosien ajalta. Kaikki ei ehkä ole mennyt suunnitelmien mukaan, takana voi olla uudelleenaloituksiakin. Siirtyminen hallittuun toimintatapaan alkuinnostuksen jälkeen ei aina ole ihan helppoa. Myös odotukset ovat kasvaneet ja mukaan on tullut sekä realismia että kritiikkiä. Miten tässä tilanteessa päästään eteenpäin?

Kurssilla käydään läpi tyypillisiä tilanteita ja kerrotaan käytännön ratkaisutavoista. Kurssilla saat esimerkkejä ja vinkkejä siihen, miten teet kokonaisarkkitehtuurin haltuunoton tarvittavilla osa-alueilla. Kurssi pohjautuu käytännön kokemuksiin eri toimialoilla olevista monen kokoisista organisaatioista.

Viestinnän haasteisiin saat lisäoppia kurssilta Kokonaisarkkitehdin viestintätaidot.

Kouluttaja
Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on jo viidentoista vuoden ajalta. Annalle arkkitehtuuri on työ ja harrastus - nimittäin kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisössä toimiminen. Anna on intohimoinen mallintaja, joka innostuu aina uusista haasteista, eivätkä perinteisetkään ongelmat ole hänelle vieraita. Vaikka laskutuksen prosessien kuvaaminen voi kuulostaa tylsältä, on se asiakkaan liiketoiminnalle merkittävä asia saada haltuun. Annan koulutuksissa pääseekin tutustumaan monenlaisin esimerkkeihin. Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet. Sertifikaattejakin piisaa, kuten konsulteilla tyypillisesti. Mutta käytännön kokemusta ei voita mikään ja sitä on kertynyt useista erilaisista organisaatioista ja käyttötilanteissa kymmenien arkkitehtuuriprojektien myötä.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
20.04.2018
09:00
16:00

Kokonaisarkkitehtuurin tilanneanalyysi
Oireet ja niiden takana olevat syyt
Tyypillisiä ongelmia ja niiden ratkaisuja

Työnjako muun kehittämisen kanssa
Rajanveto muuhun kehittämiseen (prosessit, IT, hankehallinta, IT-palveluiden hallinta)
Tapoja määritellä toimivat hiekkalaatikot ja roolit

Mallinnuksen haasteet pidemmällä tähtäyksellä
Mitä asioita laajemmassa mittakaavassa tulee vastaan
Erityistilanteita, kuten valmismallien hyödyntäminen

Haasteet mallinnusympäristön kanssa
Ympäristö kokonaisuutena
Ammattimainen ote ympäristöön, ITIL:in parhaiden käytäntöjen soveltaminen
Mikä on riittävä ja toimiva käyttäjätuki
Kuvauskannan siivous ja muut tarvittavat hallintatoimet
Tehokäyttäjän odotuksia

Tavoiteasetannan uudelleentarkastaminen
Mitä kypsyystasomittaukset kertovat
Muut mahdolliset mittarit
Business case kokonaisarkkitehtuurille

Viestintä ja jalkauttaminen
Viestinnän kohderyhmät ja erilaisia viestintätapoja
Tavoitteiden toteutumisen seuranta
Matkalla vakiintuneeseen toimintatapaan

Loppuyhteenveto

 
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!