Henkilöstoedustaja yrityksessä

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

 

 

 

Edustus hallinnossa

Luottamusvaltuutettu voidaan valita yrityksen hallintoedustajaksi, mutta tehtävään voidaan valita joku muu henkilöstön keskuudesta. Hallintoedustaja voidaan nimetä joko yrityksen johtoryhmään, hallitukseen tai hallintoneuvostoon. Hallituspaikka on yleensä paras vaihtoehto näköalapaikkana ja vaikuttamismahdollisuuksien kannalta.

 

Laki henkilöstön edustuksesta yritysten hallinnossa (725/1990) koskee isompia yrityksiä, joissa henkilöstöä on vähintään 150. Lain tarkoituksena on yrityksen toiminnan kehittäminen, yhteistoiminnan tehostaminen ja henkilöstön vaikutusmahdollisuuksien lisääminen. Lain mukaan henkilöstöllä on oikeus osallistua liiketoimintaa, taloutta ja henkilöstöä koskevien asioiden käsittelyyn. Lain noudattamista valvoo yhteistoiminta-asiamies.

Hallintoedustajalta ei teoriassa vaadita kuin henkilöstön tuki. Käytännössä työ on kuitenkin varsin vaativaa ja edustajalla tulisi olla monenlaisia tietoja ja taitoja, jotta tehtävässä on mahdollista edistää henkilöstön asioita.

Hallintoedustajan tulee olla sosiaalinen ja ahkerasti verkostoituva, jolla on pelisilmää. Käsiteltävät asiat voivat olla vaikeita kokonaisuuksia, joiden hahmottamiseksi tulee tuntea oma yritys ja sen tavoitteet. Varsinkin talousasiat voivat olla sellaisia, että lisäkoulutusta on syytä harkita. Myös lakien tunteminen ja kielitaito saattavat nousta olennaisiksi taidoiksi. Joskus esillä olevat tiedot ovat myös salaisia ja uskottavuus lunastetaan omalla toiminnalla. Tulee olla ehdottoman luotettava molempiin suuntiin, niin henkilöstön suuntaan kuin yrityksen johtoonkin.Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!