Johdanto QGISin käyttöön

Längd: 2 dagar , Kursspråk: finska, Kursmaterialspråk: finska, Kursmaterial : pdf
Johdanto QGISin käyttöön, ei tenttiä
1 st
Johdanto QGISin käyttöön (2 dagar), 08.10.2020
995 €
+ moms. 24%.

Kursbeskrivning

KURSSIN KUVAUS

Kurssin aikana tutustutaan paikkatiedon perusteisiin ja QGISin käyttöön paikkatietojen hallinnassa ja tuotannossa. Kurssi koostuu luennoista ja harjoituksista. Kurssin ensimmäisenä päivänä käydään läpi erilaisia aineistoformaatteja, koordinaattijärjestelmiä ja aineistojen visualisoinnin perusteita (mm. tekstitystä). Toisena päivänä päästään luomaan omia aineistoja, luokittelemaan dataa sekä tuottamaan kartta itse luodusta visualisoinnista. Lopuksi testaillaan QGISin lisäosia ja harjoitellaan mm. 3D-mallin tuottamista.

Kurssi järjestetään tietokoneluokassa ja hintaan sisältyy tulostetut kurssimateriaalit sekä lounaat ja kahvit.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kursseillemme on osallistunut julkishallintoa ja yrityksiä eri aloilta. Paikkatietoa hyödynnetään nykyään laajasti yhteiskunnan eri sektoreilla ja paikkatieto on monesti hyvä keino tehostaa erilaisia prosesseja. QGIS soveltuu erinomaisesti käyttöön mm. maankäytön, ympäristön, matkailun ja kulttuurin sekä tilastotutkimuksen aloilla. Myös kaupalliset organisaatiot pystyvät hyödyntämään paikkatietoa esimerkiksi liikepaikkasuunnittelussa.

MIKÄ ON QGIS?

Koulutus toteutetaan uusimmalla pitkäaikaiskäyttöön soveltuvalla QGIS-versiolla. QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGISiä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja.

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi GispoHelp-tukipalveluumme. GispoHelpistä saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Program

Datum Starttid Sluttid Anteckning!
08.10.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.
09.10.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.

KURSSIN SISÄLTÖ

 • Johdanto paikkatietoon ja QGISiin
 • Paikkatietoaineistotyypit
 • QGISin käyttöliittymä
 • Paikkatietoaineistojen formaatit ja paikkatietopalvelut (WMS/WFS)
 • Koordinaattijärjestelmät
 • Paikkatietoaineistojen editointi
 • Paikkatietoanalyysit
 • Vektori ja rasteriaineistojen visualisointi
 • Aineistojen tekstitys
 • Aineistojen luokittelu
 • Karttatulosteet ja kartta-atlaksen tuottaminen
 • QGIS-lisäosat
Avbokningsvillkor

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Vill du bli partner med Oppia.fi?

Kontakta oss!