Johdanto GeoServerin käyttöön

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

KURSSIKUVAUS

Oletko miettinyt miten julkaista paikkatietoaineistoja rajapinnoille? Haluatko oppia paikkatietopalveluiden hyödyntäjäksi? Mikäli vastasit molempiin "kyllä!", tämä kurssi on juuri sinua varten! "Johdanto GeoServerin käyttöön"-peruskurssilla koulutettava oppii hallitsemaan, konfiguroimaan ja hyödyntämään GeoServer-paikkatietopalvelinta. Standardien mukaisten paikkatietorajapintojen (mm. WMS-, WFS-, ja WPS-protokollat) jakamisen lisäksi harjoitellaan lataamaan aineistoja palvelimelle, tuottamaan kuvaustekniikoita sekä luomaan käyttäjäprofiileita GeoServerin avulla.

Kurssi on suomenkielinen. Kurssiin sisältyy materiaalit, lounas sekä kahvit. Jokaiselle koulutettavalle on varattu tietokone kurssin suorittamista varten.

KENELLE KURSSI SOPII?

Koulutettavien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-peruskurssi soveltuu etenkin niille, joilla on tarve julkaista kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa ja jotka harkitsevat GeoServerin käyttöönottoa. Kurssi soveltuu myös GeoServerin asentaneille, sillä kurssi tarjoaa tukea ja vinkkejä työn kehittämiseen sekä tiedonhallinnan parantamiseen.

MIKÄ ON GEOSERVER?

GeoServer on avoimeen lähdekoodiin perustuva kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto. Sen avulla voidaan tehokkaasti jakaa, käsitellä ja editoida paikkatietoaineistoja sekä tuottaa kauniita verkkokartta-aineistoja. GeoServeriä käytetään ja hallinnoidaan selaimen avulla. GeoServer lukee ja tuottaa standardin mukaisia paikkatietorajapintoja - voit käyttää muun muassa WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia!

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi GispoHelp-tukipalveluumme. GispoHelpistä saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
14.11.201908:3016:00
15.11.201909:0016:00

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • GeoServer-perusteet
  • Web-käyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS-, WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • Laajennosten asentaminen ja hyödyntäminen
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50 % kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!