Johdanto GeoServerin käyttöön

Längd: 2 dagar , Kursspråk: finska, Kursmaterialspråk: finska, Kursmaterial : pdf
Johdanto GeoServerin käyttöön, ei tenttiä
1 st
Johdanto GeoServerin käyttöön (2 dagar), 19.11.2020
1195 €
+ moms. 24%.
Oppiasopimus price: 1 195,00€

Kursbeskrivning

KURSSIKUVAUS

Oletko miettinyt miten julkaista paikkatietoaineistoja rajapinnoille? Haluatko oppia paikkatietopalveluiden hyödyntäjäksi? Koulutuksessa opitaan hallitsemaan, konfiguroimaan ja hyödyntämään GeoServer-paikkatietopalvelinta. Standardien mukaisten paikkatietorajapintojen (mm. WMS-, WFS-, WPS-protokollat) jakamisen lisäksi opiskellaan ja harjoitellaan aineistojen lataamista palvelimelle, kuvaustekniikan tuottamista sekä käyttäjäprofiilien luomista GeoServerin avulla.

Kurssimateriaali ja kurssi ovat suomenkielisiä. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös koulutuksen jälkeen. Kullekin osallistujalle on varattu oma tietokone käyttöönsä. Koulutukseen osallistuville tarjotaan myös lounaat sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssille osallistuvien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-koulutus soveltuu erityisesti niille, joilla on tarve julkaista erilaisia kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. Käyttöönottoa harkitseville kurssi antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon, kun taas GeoServerin aktiiviset käyttäjät saavat tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen.

MIKÄ ON GEOSERVER?

GEOSERVER on avoimen lähdekoodin kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto. Sen avulla voidaan tehokkaasti jakaa, prosessoida ja editoida paikkatietoaineistoja sekä tuottaa kauniita verkkokartta-aineistoja. GeoServerin käyttö ja hallinta toteutetaan selaimen avulla. GeoServer lukee ja tuottaa standardin mukaisia paikkatietorajapintoja. Voit käyttää muun muassa WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia.

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi GISPOHELP-TUKIPALVELUUMME. GispoHelpistä saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Program

Datum Starttid Sluttid Anteckning!
19.11.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.
20.11.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.

KURSSIN SISÄLTÖ

  • GeoServerin perusteet
  • Web-käyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS- ja WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • Lisäosien asentaminen ja hyödyntäminen
Avbokningsvillkor

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Vill du bli partner med Oppia.fi?

Kontakta oss!