Arkkitehtuuripankki-palvelun soveltaminen käytännössä (JHS 179 -suositus), jatkokurssi

Kesto: 1.0 pv

Tuotekuvaus

Kenelle? Koulutus on suunnattu toiminnan kehittäjille, johtajille sekä konsulteille, jotka ovat jo edistyneet kokonaisarkkitehtuurityössä.

Opi kehittämään ja digitalisoimaan toimintaa JHS 179 -suosituksen mukaisesti Arkkitehtuuripankki-palvelussa! QPR Software on toiminut vuoden 2017 alusta saakka uudistuneen kokonaisarkkitehtuurin mallinnuspalvelun - Arkkitehtuuripankin - toimittajana. Arkkitehtuuripankki tukee julkisen hallinnon ekosysteemiä tuomalla saman mallinnusympäristön (QPR EnterpriseArchitect) sekä menetelmän (JHS179) kaikkien toiminnan kehittäjien ulottuville. Kaksiosaisen koulutuksen toisessa osassa opit soveltamaan julkisen hallinnon suosituksen mukaista kehitysmenetelmää ja -työkalua toiminnan kehittämisessä. 

Jatkokoulutuksen lähestymistapa on hyvin käytännönläheinen. Kunkin osakokonaisuuden kohdalla käydään esimerkkien kautta läpi teoriaa ja mallinnustapoja sekä mahdollisuuksien mukaan vaihdetaan osallistujien kesken ajatuksia hyvistä toimintatavoista.

Mukaansatempaavilla ja fiksuilla kouluttajillamme on syvällinen JHS 179:n sekä erilaisten mallinnusvälineiden ja -menetelmien tuntemus. Heillä on myös laaja käytännön kokemus sovelluksista ja ratkaisuista julkiselta sekä yksityiseltä sektorilta:

Simo Parkkali, Senior Consultant

Nina Ritonummi, Senior Consultant

Kasperi Norismaa, Consultant

Esitietosuositus: Arkkitehtuuripankin perusteet (JHS 179 -suositus) -peruskurssi tai vastaavat tiedot. Koulutukseen osallistuminen edellyttää oman työaseman käyttöä ja QPR EnterpriseArchitect -mallinnusohjelman asentamista ennen koulutusta. Hae maksutonta käyttöoikeutta osoitteessa WWW.ARKKITEHTUURIPANKKI.FI tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen ARKKITEHTUURIPANKKI@QPR.COM.Päivän ohjelma jakautuu aamun teoria- ja iltapäivän työkaluosuuteen: 

8:30 Aamukahvi

9:00 - 12:00;  Strategialähtöinen toiminnan kehittäminen JHS-suosituksen mukaisesti

12:00 – 13:00 Lounas

13:00 - 16:00 Strategialähtöisen toiminnan kehittämisen harjoitus-case Arkkitehtuuripankki-työkalun tukemana

•Strategiakartta

•Kyvykkyyksien johtaminen strategiasta

•Kyvykkyyden asettamat vaatimukset mallinnettuun kokonaisuuteen (kehityspaketti)

•Kehityspaketit ja kyvykkyydet•Nykytila ja tavoitetila

•Liiketoimintamalli

•Toimijoiden ja prosessien vuorovaikutus

•Prosessikaaviot eli ”uimaradat”

•Käsitemalli

•Tietojärjestelmäkartta

Palautekysely ja loppuyhteenveto 

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!