Jälleenmyyntisopimukset - mistä on kyse?

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Jälleenmyynti- eli jakelusopimusten tarkoituksena on sopia yhteistyökumppanin kanssa tuotteiden jakelusta ja myynnistä loppuasiakkaille. Kyse on toisin sanoen elinkeinonharjoittajien välisestä sopimussuhteesta, joka mahdollistaa tuotteiden valmistajille tehokkaan keinon edistää tuotteidensa myyntiä. Toisaalta liiketoimintaa voidaan organisoida myös niin sanotuin agenttisopimuksin. Miten sopimukset eroavat toisistaan ja mistä näissä sopimuksissa tulisi sopia?

Suomessa ei ole yleisen sopimusoikeudellisen lainsäädännön lisäksi jälleenmyyntisopimuksia suoraan sääntelevää lainsäädäntöä. Siksi jälleenmyyntisopimuksen huolellisella laatimisella on erityisen korostunut merkitys. Tässä koulutuksessa käsitellään tarkemmin asioita, jotka sopimusta laadittaessa on otettava huomioon, mitkä keskeiset sopimusoikeudelliset periaatteet on huomioitava sopimusta laadittaessa ja käydään konkreettisemmin läpi keskeisiä sopimusehtoja.
 Ohjelma

Ohjelma klo 9.00–12.00

Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja materiaalin jako klo 8.30
Koulutus päättyy klo 12.00
 

Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Mihin tilanteisiin jälleenmyyntisopimus soveltuu?
  • Jälleenmyyntisopimusten kilpailunrajoitukset
  • Jälleenmyyntisopimusten sopimusriskit
  • Jälleenmyyntisopimus vs. agenttisopimus
  • Keskeisimmät sopimusoikeuden oikeusperiaatteet
  • Käytännönläheiset vinkit onnistuneen jälleenmyyntisopimuksen laadintaan
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!