Immateriaalioikeuden ajankohtaispäivä - webinaari

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

Miten tekijänoikeusdirektiivit implementoidaan kansalliseen lainsäädäntöömme? Miten immateriaalioikeudet pystyvät vastaamaan 3D-tulostamisen tuomiin haasteisiin? Miten varaudut Brexitin tuomiin muutoksiin tavaramerkkien ja mallioikeuden osalta?

Tekijänoikeusdirektiivit ovat herättäneet paljon keskustelua puolin ja toisin. Ajankohtaispäivän aluksi Viveca Still Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo direktiivien kansallisesta implementointiprosessista. Tämän jälkeen siirrämme katseemme 3D-tulostamiseen, jonka myötä teolliset ja taloudelliset arvoketjut muuttuvat immateriaalioikeudellisten muutosten mukana. Tomi Nokelainen Framery Oy:stä ja Pekka Ketola 3DStep Oy:stä kertovat meille, miten 3D-tulostaminen haastaa perinteisen ajattelun immateriaalioikeuksien osalta.

Uutta kehitystä kuvaa myös palvelumuotoilun kehittyminen. Nykypäivänä hyvä palvelu on entistä arvokkaampaa ja sen myötä palvelumuotoilu ja kiinnostus sen tulosten suojaamiseen on nostanut suosiotaan. Kari-Pekka Syrjä ICapital Oy:stä avaa palvelumuotoilun tulosten suojaamisen saloja. Ajankohtaispäivän lopuksi Hanna-Maija Elo Properta Asianajotoimisto Oy:stä ja Riikka Tähtivuori Elinkeinoelämän keskusliitosta käyvät läpi tavaramerkkien ja mallioikeuden osalta Brexitin vaikutuksia sekä viimeisintä oikeuskäytäntöä.

Näitä ajankohtaisia aiheita käsitellään johtavien asiantuntijoiden johdolla immateriaalioikeuden ajankohtaispäivässä. Koulutuksessa pureudumme käytännönläheisesti puhuttaviin aiheisiin päivän puheenjohtajan Hanna-Maija Elon ohjaamana. Tule ajankohtaispäivään kuulemaan viimeisimmät puheenaiheet ja verkostoitumaan muiden immateriaalioikeusosaajien kanssa!

Päivän asiantuntijoita:

 • Hanna-Maija Elo, Properta Asianajotoimisto Oy
 • Viveca Still, Opetus- ja kulttuuriministeriö
 • Riikka Tähtivuori, Elinkeinoelämän keskusliitto
 • Satu Kangas, Medialiitto
 • Tomi Nokelainen, Framery Oy
 • Pekka Ketola, 3DStep Oy
 • Kari-Pekka Syrjä, ICapital Oy

 

Kenelle?

Ajankohtaispäivä on suunnattu immateriaalioikeuden parissa työskenteleville lakimiehille, virkamiehille, asiantuntijoille ja alan konsulteille.

 

Kouluttajat

Kari-Pekka Syrjä, OTT, founder, IPR-juristi, ICapital Oy

OTT, yrittäjä Kari-Pekka Syrjä toimii ICapital Oy:ssä perustajaosakkaana ja IPR-lakimiehenä. Lisäksi hän toimi yritysten neuvonantajana ja kouluttajana erityisesti IPR:ään ja palvelukonseptin suojaan liittyvissä kysymyksissä sekä markkinaoikeuden asiantuntijajäsenenä. Hän on väitellyt palvelukonseptin suojasta Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa 2016. Syrjällä on yli 20 vuoden kokemus kaivoslaite-, biotekniikka- ja elintarviketeollisuudesssa Suomessa ja ulkomailla.

DI, TkT, patenttiasiamies Tomi Nokelainen, IPR manager, Framery Oy

Tomi Nokelainen on IPR-strategiaan erikoistunut auktorisoitu patenttiasiamies ja vastaa Framery Oy:n immateriaalioikeuksista. Aiemmin Tomi on toiminut patenttiasiamiehenä Berggrenillä sekä tehnyt pitkän akateemisen uran erityisesti strategisen johtamisen tutkimuksen ja koulutuksen parissa. Berggrenillä Tomi veti 3D-tulostuksen immateriaalioikeuksiin erikoistunutta ryhmää, Berggren 3D printing SIGiä.

Pekka Ketola, FT, toimitusjohtaja, 3DStep Oy

3DStep Oyn toimitusjohtaja FT Pekka Ketola on innovaattori, joka etsii jatkuvasti uusia tapoja synnyttää teknologioista ja muuttuvista käyttäjätarpeista uutta liiketoimintaa ja uusia arvoketjuja. Ketolalla on 25 vuoden kokemus innovaatiotoiminnasta ja tuotekehityksestä mm. Nokia Oyj:ssä sekä Ideascout group:ssa. Ylöjärvellä toimiva 3DStep Oy on pohjoismaiden johtava teollisen 3D-tulostuksen palveluntarjoaja ja kehittäjä.

Hanna-Maija Elo, asianajaja, tavaramerkkiasiamies, varatuomari, partner, Properta Asianajotoimisto Oy

Asianajaja, tavaramerkkiasiamies, varatuomari Hanna-Maija Elolla on yli 20 vuoden kokemus immateriaalioikeuksiin, markkinointilainsäädäntöön ja sopimuksiin liittyvästä juridiikasta. Hanna-Maija toimii osakkaana immateriaalioikeudellisiin toimeksiantoihin erikoistuneessa Properta Asianajotoimisto Oy:ssä, joka on palkittu Managing Intellectual Property:n vuoden 2018 “IP Firm To Watch” -palkinnolla.

Viveca Still, OTT, tekijänoikeusneuvos, Oikeus- ja kulttuuriministeriö

OTT, tekijänoikeusneuvos Viveca Still on työskennellyt opetus- ja kulttuuriministeriössä tekijänoikeusasioiden parissa vuodesta 2008 lähtien. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus immateriaali- ja informaatio-oikeuden alalta.

Satu Kangas, johtaja, Medialiitto

Riikka Tähtivuori, Elinkeinoelämän keskusliitto

 

Tämä koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena, että webinaarina. Linkki lähikoulutukseen: https://www.oppia.fi/courses/immateriaalioikeuden-ajankohtaispaiva/df4b39b35aa7b7832cb706cac6aea369

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
30.10.2019
09:00
16:00

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamiainen

9:00 Tervetuloa Edilex Pro -seminaariin!

9:05 Lainsäädäntökatsaus immateriaalioikeudellisiin muutoksiin

9:30 EU:n tekijänoikeusdirektiivien kansallinen toimeenpano

Viveca Still, Tekijänoikeusneuvos, Opetus- ja kulttuuriministeriö

10:15 Kommenttipuheenvuoro

Satu Kangas, johtaja, Medialiitto

10:30 Kommenttipuheenvuoro

Riikka Tähtivuori, Elinkeinoelämän keskusliitto

10:45 Tauko

11:00 3D-tulostus ja immateriaalioikeudet: mikä muuttuu ja mikä ei?

 • 3D-tulostus ilmiönä: 3D-mallit, STL-tiedostot sekä muut tulostamiseen liittyvät termit, ilmiöt ja osapuolet
 • 3D-tulostuksen mahdollistamat muutokset teollisissa, taloudellisissa ja logistisissa arvoketjuissa
 • Immateriaalioikeuksien rooli ja tulkinnat 3D-tulostuksen tuomien muutosten myötä
 • Kummajaiset (Outliers) haastavat perinteiset toimintamallit

Tomi Nokelainen, DI, TkT, patenttiasiamies, IPR manager, Framery Oy

Pekka Ketola, FT, toimitusjohtaja, 3DStep Oy

12:15 Lounas

13:15 Miten suojata palvelumuotoilun tuloksia?

 • Mistä palvelut muodostuvat?
 • Mitä elementtejä palveluista voidaan suojata ja millä immateriaalioikeuksilla?

Kari-Pekka Syrjä, OTT, founder, IPR-juristi ICapital Oy

14:00 Tauko

14:15 Ajankohtaista tavaramerkkien ja mallioikeuden saralla

 • Brexit
  • Mitä muutoksia Brexit aiheuttaa?
  • Miten turvaat yksinoikeutesi Brexitin toteutuessa?
 • Oikeuskäytäntöä Suomesta ja EUIPO:sta

Riikka Tähtivuori, Elinkeinoelämän keskusliitto

Hanna-Maija Elo, asianajaja, tavaramerkkiasiamies, varatuomari, partner, Properta Asianajotoimisto Oy

15:45 Koonti ja loppukeskustelu

16:00 Immateriaalioikeuden ajankohtaispäivä päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!