Johdanto QGISin käyttöön

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Johdanto QGISin käyttöön, ei tenttiä
1.00 Kpl
Johdanto QGISin käyttöön (2 pv), 08.09.2020
995 €
+ alv.. 24%.

Tuotekuvaus

Kurssikuvaus

Kurssilla perehdytään paikkatiedon perusteisiin ja QGIS-paikkatieto-ohjelmiston perustoiminnallisuuksiin. Kurssilla koulutettava oppii QGISin käyttöön liittyvät keskeiset prosessit, kuten paikkatietoaineistojen tuonnin ohjelmistoon lokaalisti ja rajapintapalvelusta, aineiston editoinnin ja analysoinnin, vektori- ja rasterimuotoisen aineiston visualisoinnin sekä lopulta paikkatietoaineiston viennin karttatulosteeksi ja kartta-atlakseksi. Paikkatietoaineiston tuontiin, käsittelyyn ja vientiin liittyy erilaisia ominaisuuksia, joita käydään kurssilla läpi. Kurssin lopuksi testaillaan QGISin suosituimpia lisäosia ja harjoitellaan mm. 3D-mallin tuottamista.

Kurssi ja kurssimateriaalit ovat suomenkielisiä. Kurssi rakentuu luennoista ja niitä tukevista harjoituksista (lisenssi CC-BY-ND 4.0). Kurssimateriaalit, lounas ja kahvit sisältyvät kurssin hintaan. Kurssi järjestetään tietokoneluokassa, jossa jokaiselle koulutettavalle on varattu oma tietokone.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii etenkin niille, joilla ei ole paikkatietotaustaa tai aikaisempaa kokemusta paikkatieto-ohjelmistoista. Kurssi sopii kuitenkin myös niille, jotka haluavat virkistää muistiaan paikkatiedon perusteista ja oppia käyttämään QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa.

GispoHelp-tukipalvelu kurssin jälkeen

Kurssin jälkeen saat GispoHelp-tukipalvelun käyttöösi neljäksi kuukaudeksi! Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön.

HUOM! OMAT LÄPPÄRIT MUKAAN!

Koulutustilana toimii Logomon kokoustila (käynti Byrån puolelta, olemme vastassa ovella). Kokoustilassa ei ole tietokoneita, joten omat läppärit mukaan. QGISin asennusohjeet lähetämme koulutettaville hyvissä ajoin tai uusimman LTR (long term release)-version voi asentaa täältä: https://qgis.org/en/site/forusers/download.html

Koronatilanteen huomioiminen

Koulutustila on väljä ja muistamme turvavälit, käsienpesun ja yskimisen nenäliinaan tai hihaan. Ethän tule oireellisena koulutukseen. Jos koronatilanne kehittyy syyskuussa pahempaan suuntaan, siirrämme kurssitoteutuksen etäkoulutukseksi. Varaudu silloin 3 h aamupäiväsessioihin 8.-9.9. sekä 15.-16.9 (klo 9-12 joka päivä).Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
08.09.202009:0016:00Omilla läppäreillä! Muista ottaa mukaan hiiri ja laturi.
09.09.202009:0016:00Omilla läppäreillä! Muista ottaa mukaan hiiri ja laturi.

Kurssiohjelma

 • Johdanto paikkatietoon ja QGISiin
 • Paikkatietoaineistotyypit
 • QGISin käyttöliittymä
 • Paikkatietoaineistot ja -palvelut
 • Koordinaattijärjestelmät
 • Paikkatietoaineistojen editointi
 • Paikkatietoanalyysit
 • Vektori- ja rasteriaineiston visualisointi
 • Paikkatietoaineiston nimiöinti
 • Paikkatietoaineiston luokittelu
 • Karttatuloste ja kartta-atlas
 • QGISin lisäosat
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!