Cisco IP Multicast

Kesto: 2.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Multicast eli ryhmälähetys on tekniikka, joka on odottanut laajamittaista käyttöönottoaan jo viitisentoista vuotta. Hidasteena on ollut monenlaisia teknisiä esteitä mutta tärkeimpänä voidaan pitää sopivien sovellusten – tappajien – puutetta. Nyt tämä este on poistumassa, koska toimijat ympäri maailmaa ovat aloittamassa liikkuvan kuvan välitystä IP-verkoissa. Operaattoreiden puolella liikkuva kuva tarkoittaa lähinnä IP-televisiota. Yritysverkoissa liikkuva kuva on esimerkiksi toimitusjohtajan yleiskatsauksia yrityksen toiminnasta ja kehityksestä.

Tämän kurssin tavoitteena on tarkastella IP Multicast –tekniikkaa kokonaisuutena käyden läpi sen kaksi toimintamallia; Kaikkien lähteiden ja määritellyn lähteen ryhmälähetyksen. Asianmukaiset mekanismit, mukaanlukien toiminta lähiverkon tasolla, toiminta yritys- tai operaattoriverkossa ja toiminta verkkojen välillä käydään läpi. Mielenkiintoisena lisänä on IP Multicast –välityksen hoitaminen MPLS-verkoissa.

Kurssin kohderyhmä: Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on tarve ymmärtää ja soveltaa IP Multicast –tekniikoita omissa verkoissaan. 

Kurssin tavoitteena on nostaa kurssilaisten tiedon tasoa IP Multicast –tekniikoiden osalta niin, että sen jälkeen nämä pystyvät itsenäisesti suunnittelemaan ja ottamaan käyttöön kyseisiä tekniikoita sisältävän verkon.Kokonaiskuva IP Multicast –tekniikoista

Multicast ABC
ASM- ja SSM-mallit
Multicast-käyttökohteet
Multicast-osoitteet ja toiminta lähiverkkotasolla

Multicast-osoitteet
Osoitteen muodostaminen lähiverkkotasolla
Päätelaitteen ja reitittimen välinen viestintä
Liikenteen rajoittaminen kytkentäisessä verkossa
Multicast reititinverkossa

Liikenteen välittämisen pääperiaatteet
Lähetyksien jakelupuun muodostaminen
Reititysprotokollat
Multicast-reititystaulu
Verkkojen välinen kommunikaatio
Multicast vs. unicast –topologiat
Multicast-verkon testaaminen
PIM-SM

Protokolla ”konepellin alta”
Reititystaulun muodostaminen
Tilatietoja edustavat liput
Rendezvouz Point –reititin ja sen valinta
PIM-SM -laajennukset
Multicast verkkojen välillä

Internetin laajuinen IP Multicast
Mekanismit edellisen toteuttamiseen ja niiden status
Multicast Source Discovery Protocol
Multiprotocol BGP
Multicast MPLS-verkoissa

Lippuvälityksen kehitys kohti multicast-ominaisuutta
Multicast MPLS L3 VPN –yhteyksillä
Multicast VPLS –verkoissa
Multicast ja palvelun laatu

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!