Eettisen yrityskulttuurin rakentaminen

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: online
Eettisen yrityskulttuurin rakentaminen, ei tenttiä
1 Kpl
Eettisen yrityskulttuurin rakentaminen (1 pv), 05.03.2020
590 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 531,00€

Tuotekuvaus

Vastuullisuus  on tekoja, ei sanoja

Vastuullisuus ei ole pelkästään kilpailuetu, vaan elinehto tulevaisuudenkestävälle organisaatiolle. Organisaation vastuullisuuden ytimessä ovat eettisesti kestävä toimintakulttuuri ja sen vaalimiseksi rakennetut yhteiset pelisäännöt eli Code of Conduct. Yhä useampi yritys laatii ja julkaisee eettiset periaatteet ohjenuoraksi henkilöstölle, asiakkaille ja muille sidosryhmille. Mutta miten yritykset käytännössä varmistavat, että ne toteutuvat arjen toiminnassa ja päätöksenteossa?

Tässä valmennuksessa opit ymmärtämään, miksi eettisiä periaatteita tarvitaan ja miksi yritykset tyypillisesti onnistuvat tai epäonnistuvat niiden mukaan elämisessä. Valmennuksessa saat kokonaiskäsityksen eettisen liiketoiminnan alle lukeutuvista yleisimmistä teemoista ja riskeistä. Valmennuksessa keskitytään pohtimaan teemaa erityisesti yrityskulttuurin näkökulmasta.

Innostava valmennus tarjoaa konkreettisia työkaluja ja runsaasti esimerkkejä eettisten periaatteiden jalkauttamistyöhön sekä niiden toteutumisen arvioimiseen ja mittaamiseen. Valmennuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus sparrailla oman  organisaatiosi tilannetta eettisten periaatteiden kehittämisessä. Osana valmennusta saat myös lisenssin Code of Conduct -verkkovalmennukseen, jonka avulla syvennät osaamistasi. Tunnukset on voimassa  vuoden 2020 loppuun saakka. Kurssihintaan kuuluu myös kirja "Oikein toimimisen kulttuuri - Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen, Edita 2019)

Valmennus sopii jokaiselle organisaatiolle, joka haluaa edistää oikein toimimisen kulttuuria ja varmistaa eettisesti kestävät toimintatavat arjen toiminnassa.

Miksi osallistua?

1. Opit eettisen toimintakulttuurin keskeiset rakennuspalikat ja saat paremman käsityksen omalle organisaatiollesi keskeistä eettisistä riskeistä

2. Parannat valmiuksiasi toimia arvoristiriidoissa ja eettisesti hankalissa tilanteissa työelämässä

3. Saat valmiudet laatia organisaatiosi kanssa sellaiset eettiset periaatteet, jotka eivät ole paperinmakuiset vaan kuvaavat toimintanne arkea ja yhteisiä arvoja

4. Opit, miten motivoida ja sitouttaa tiimisi jäsenet toimimaan vastuullisesti ja eettisesti kestävällä tavalla

5. Saat konkreettisia ideoita eettisten periaatteiden jalkauttamiseen työyhteisössä

Valmentajasta

Niina Ratsula on Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen -teoksen (2019) kirjoittaja sekä Nordic Business Ethics Network -yhteisön toinen perustajista. Hän on muutosagentti, tutkija sekä eettisesti kestävän yrityskulttuurin ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja, jolla on yli vuosikymmenen kansainvälinen pörssiyritystausta eettisen liiketoiminnan kehittämisestä ja johtamisesta. Niinalla on takana satoja valmennuksia ja johtoryhmien sparrauksia yritysvastuun, compliance-ohjelmien ja eettisen liiketoiminnan kehittämisessä. Niina haastaa ihmisiä ja organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja henkilöstön kouluttamista. Niina palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
05.03.2020
09:00
15:30

8.30 Aamukahvit ja tutustumista

9.00-12.00 Miten rakennetaan oikein toimimisen kulttuuri?

  • Käytännön esimerkkejä eettisistä skandaaleista – miksi yritykset epäonnistuvat noudattamaan eettisiä arvojaan?
  • Eettinen sokeutuminen – me kaikki toimimme joskus epäeettisesti
  • Eettisen organisaatiokulttuurin rakennuspalikat 

12.00 - 13.00 Lounas

13.00 -  14.00 Eettisten periaatteiden luominen ja keskeinen sisältö

14.15 - 15.30 Konkreettisia esimerkkejä periaatteiden jalkauttamiseen

  • Henkilöstön kouluttaminen ja viestintä
  • Entä sitten kun toimitaan eettisten periaatteiden vastaisesti? – Ilmoituskanavat ja tilanteiden käsittely
  • Tavoitteet ja mittarit eettisen toiminnan toteutumiseen

15.30 - 17.00 Henkilökohtaista sparrailua valmentajan kanssa

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!