Maankäytön ajankohtaispäivä

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Maankäytön ajankohtaispäivä 2019: valokeilassa lakiuudistukset, kaavoituksen digiloikka sekä asemakaavan sallima käyttötarkoitus muuttuvien käyttötarpeiden puristuksessa!

Maankäytön ajankohtaispäivä käy läpi maankäyttöä koskevat lakiuudistukset ja tuoreet oikeustapaukset. Erityisteemoina käsitellään tänä vuonna kaavoituksen tietomallipohjaista suunnittelua ja tilanteita, joissa kiinteistöjen muuttuvat käyttötarpeet törmäävät kaavaan.


Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnissä, ja loppuvuodesta odotetaan jo konkreettista lisätietoa. Lakiuudistushankkeessa mukana oleva, sidosryhmäfoorumin puheenjohtajana toimiva talousoikeuden professori Ari Ekroos avaa ajankohtaispäivän alussa uudistuksen ajantasaista tilannetta.

Tämän jälkeen ajankohtaispäivässä pureudutaan ajankohtaiseen oikeuskäytäntöön, maankäytön digitalisaatioon sekä asemakaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen ja kiinteistöjen muuttuviin käyttötarpeisiin.

Voisiko tietomallipohjainen suunnittelu tehostaa kaavoitusprosessia luvituksesta muutoksenhakuun? Mitä kaavoituksen digitalisaatio edellyttäisi esimerkiksi rajapinnoilta ja käsitemäärittelyiltä? Entä mitä tietomallipohjainen suunnittelu tarkoittaisi juridisesti?

Salahotellit ovat tänä vuonna nousseet otsikoihin ja ennakkotapauksiksi. Mitä tapahtuu, kun jakamistalouden ilmiöt ja liiketoiminnan tarpeet törmäävät kaavaan? Toimitilojen muuttaminen asuinkäyttöön herättää myös kysymyksiä. Millaisia ehtoja kaavat tälle asettavat? Entä millainen keinovalikoima on käytössä yhdyskuntarakenteen tiivistämisessä?

 

Päivän aikana saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen tilanne?
  • Voiko tietomallipohjainen suunnittelu synnyttää kaavoituksen digiloikan, ja mitä juridisia kysymyksiä tulee ennen tätä ratkaista?
  • Miten asemakaavan mukainen käyttötarkoitus mukautuu muuttuviin käyttötarpeisiin?
  • Millaiset yksityisen liiketoiminnan ja kaavoituksen yhteentörmäykset vaativat ratkaisua?
  • Miten jakamistalouden ilmiöt kohtaavat maankäyttö- ja rakennuslain?
  • Millaisia ympäristöoikeudellisia oikeustapauksia on ratkottu viimeisen vuoden aikana?

Ajankohtaispäivän puheenjohtajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta. Päivän muina kouluttajina muun muassa erityisasiantuntija Juhana Rautiainen ympäristöministeriöstä, asianajajat Robert Utter Asianajotoimisto Roschierista ja Jaakko Kanerva Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta sekä esikaupunkialueiden aluerakentamisprojektin projektijohtaja Ritva Tanner Helsingin kaupungilta.
.

Kenelle?

Ajankohtaispäivä on suunnattu maankäyttöasioiden parissa työskenteleville juristeille, virkamiehille ja asiantuntijoille sekä alan konsulteille.

Tervetuloa päivittämään tietosi ja vaihtamaan ajatuksia maankäytön ajankohtaisista teemoista!

 

Tämä koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena, että webinaarina. Linkki lähikoulutukseen/webinaariin:   

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!