Johdanto PostGISin käyttöön

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Johdanto PostGISin käyttöön, ei tenttiä
1 Kpl
Johdanto PostGISin käyttöön (2 pv), 19.03.2020
1195 €
+ alv.. 24%.

Tuotekuvaus

KURSSIKUVAUS

Kahden päivän "Johdanto PostGISin käyttöön"peruskurssilla tutustutaan markkinoiden johtavaan PostgreSQL-tietokantaan ja sen PostGIS-lisäosaan. Kurssilla opit kokonaisvaltaisesti paikkatietokannan perusprosessit: asennuksen, aineistojen lataamisen, aineistojen ylläpidon, käsittelyn ja analysoinnin sekä tietokannan varmistuksen ja palautuksen. PostGISistä saat runsaasti lisätehoa erilaisten prosessien ja analyysien tuottamiseen sekä pystyt hallitsemaan massiivisiakin paikkatietoaineistoja. PostGIS-tietokanta toimii saumattomasti yhteen myös QGIS-paikkatieto-ohjelmiston kanssa.

Koulutusmateriaali ja koulutus ovat suomenkielisiä. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös koulutuksen jälkeen. Kullekin osallistujalle on varattu oma tietokone käyttöönsä. Koulutukseen osallistuville tarjotaan myös lounaat sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssille osallistuvien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. Kokemus erilaisista palvelinohjelmistoista ja SQL:stä ovat hyödyllisiä. Kurssi sopii etenkin niille, joilla on laajoja paikkatietoaineistoja hallittavana ja niiden ylläpitoa halutaan tehostaa.

MIKÄ ON POSTGIS?

PostGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva paikkatietokanta ja tietokantalisäosa, jolla paikkatietoja voidaan tallentaa, analysoida ja käsitellä tehokkaasti satojen paikkatietofunktioiden avulla. PostGIS-lisäosa mahdollistaa spatiaalisen datan hallinnan, ylläpidon ja käsittelyn PostgreSQL-relaatiotietokannassa. PostGISin avulla laajojen aineistojen prosessointi on mahdollista, mikä optimoi organisaation erilaisia ratkaisuja. PostGIS-tietokantaa voidaan hallinnoida myös esimerkiksi QGIS-paikkatieto-ohjelmiston avulla.

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi GispoHelp-tukipalveluumme. GispoHelpistä saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
19.03.202009:0016:00
20.03.202009:0016:00

Kurssin sisältö

 • PostgreSQL ja PostGIS
 • Asennus ja käyttöönotto
 • Paikkatietoaineiston lataaminen
 • SQL:n perusteet
 • Spatial SQL:n perusteet
 • Paikkatietokohteiden geometriat
 • Spatiaaliset relaatiot
 • Karttaprojektiot
 • Geoprosessointi
 • PostgreSQL:n konfigurointi ja säätäminen
 • Varmistus ja palautus
 • PostGISin hyödyntäminen
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!