CxO Certified Business Mentor -kurssi

Kesto: 4.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Ainutlaatuinen yhdistelmä johtamis- ja mentorointikoulutusta

 • Haluatko, että organisaatiosi, tiimisi tai johdettavasi innostuvat ja motivoituvat entistä enemmän työstään?
 • Haluatko porukkasi nousevan seuraavalle tasolle sekä henkilökohtaisissa suorituksissaan että joukkueena?
 • Haluatko luoda aivan uudenlaisia ratkaisuja ja nostaa organisaatiosi luovuutta ja tuottavuutta, samalla kun johdettaviesi hyvinvointi lisääntyy?
 • Vai haluatko auttaa asiakkaasi onnistumaan?

Mitäpä jos aloittaisit itsestäsi? Kun olet itse aidosti innostunut ja opit mentoroivan johtamisen taidon, saat joukkojesi sitoutumisen ja viisauden mukaan oikeaan suuntaan.

Mentorointi johtamisen ja kehittämisen välineenä

Tavoitteellinen ja strukturoitu mentorointi on mielestämme muihin menetelmiin nähden ylivoimainen kehittymisen menetelmä, jota edelläkävijäorganisaatiot käyttävät johtamisessa ja sisäisessä kehittämisessä. Ammattimaisen mentoroinnin työkalut ja tekniikat sisältävät yksilöllisen johtamisen peruspilarit ja rakentavat toimivan vuorovaikutuspohjan ymmärryksen ja kokemusten sekä kysymysten ja palautteen viestintään organisaatiossa. Menetelmänä mentoroinnilla on yhtymäkohtia coachingiin, koulutukseen ja työnohjaukseen, mutta se on näistä kattavin.

CxO Certified Business Mentor™ -koulutus antaa sinulle valmiudet johtaa ja kohdella johdettaviasi tai asiakkaitasi yksilöllisesti, jotta he onnistuvat tehtävissään ja kasvavat täyteen potentiaaliinsa. Nämä valmiudet ovat keskiössä modernissa johtamisessa ja ammattimaisessa mentoroinnissa. Ihmisten hyvinvointi ja innostus ovat tuottavuuden kasvun dynamo.

Itsetuntemus johtamisen peruskalliona

Koulutus lisää itsetuntemustasi ja antaa eväitä kehittymiseesi. Osallistujat profiloidaan neljästä näkökulmasta:

 • vuorovaikutus
 • johtamistaidot
 • vaikutusvoima™ eli henkilökohtainen vakuuttavuus
 • motivaatiotekijät

Itsetuntemuksen lisäksi profiilit toimivat jatkossa muiden ymmärtämisen perustyökaluina. Saat käytännöllisiä neuvoja vaikutusvoimasi™ kehittämiseen ja pääset koulutuksen aikana harjoittelemaan näitä taitoja.

Luottamus luo edellytykset oppimiselle ja kehittymiselle

Koulutuksen ryhmät ovat pieniä ja keskustelevia. Luottamuksen ilmapiiri luo otollisen oppimisympäristön. Välitehtävinä pääset mentorisi kanssa ratkomaan oikeita kehityskohteitasi kolmessa mentorointi-istunnossa. Toimit itse myös mentorina kolmessa istunnossa ja sovellat koulutuksessa oppimaasi käytäntöön.

Kurssilla on neljä lähiopetuspäivää, joihin osallistuminen on välttämätöntä. Näiden väliin sijoittuvat mentorointiharjoitukset. Koulutus kestää 12-16 viikkoa riippuen osallistujien aikatauluista ja kurssin sijoittumisesta kalenterivuoteen. Painotus on käytännönläheisyydessä ja sovellettavuudessa.

Koulutuksen jälkeen

 • Ymmärrät, että ihmisten potentiaalin esiin saamiseksi ihmisiä johdetaan ja kohdellaan yksilöllisesti, ei kuten sinua itseäsi
 • Tiedostat henkilökohtaisen vakuuttavuutesi vahvuudet, heikkoudet ja kehittämiskohteet; sinulla on kehittämissuunnitelma ja käytännölliset harjoitteet
 • Tiedät viestintä- ja vuorovaikutustyylisi ja pystyt tunnistamaan erilaisia vuorovaikutustyyppejä lähiympäristössäsi
 • Ymmärrät, mitä asiat saavat sinut syttymään. Opit, että ihmiset motivoituvat ja saavat energiaa erilaisista asioista
 • Tiedostat oman johtajuutesi vahvuudet ja kehittämiskohteet
 • Ymmärrät ammattimaisen mentoroinnin tavoiteasetannan, prosessin ja perustyökalut
 • Sinulla on omakohtaista kokemusta mentoroinnista – sekä mentorina että aktorina. CxO:n mentoroinnin parhaiden käytäntöjen lisäksi olet oppinut myös muiden kokemuksista
 • Olet tullut tietoisemmaksi osaamisestasi, hiljaisesta tiedostasi ja miten niitä voi siirtää muille
 • Olet oikeutettu käyttämään CxO Certified Business Mentor™ -nimikettä

Voit ostaa kurssiin erikseen lisäpalvelun, jolloin tulemme perehdyttämään organisaatiosi (esimies, muu organisaatio) toimimaan kanssasi yhteen toimintatyylien, motivaatiotekijöiden ja kehittymisen näkökulmista.

Kurssi on hyödyllinen

 • Johtajille ja esimiehille, jotka haluavat johdettaviensa onnistuvan omissa tehtävissään motivoituneina ja yksilöllisesti johdettuina. Kun esimies saa johdettavansa onnistumaan, onnistuu hän automaattisesti itsekin.
 • Hankejohtajille ja projektipäälliköille, jotka haluavat varmistaa tiiminsä onnistumisen omilla vastuualueillaan motivoituneina ja yksilöllisesti johdettuina.
 • Liikkeenjohdon konsulteille, businescoacheille, johdon työnohjaajille, jotka haluavat paremmat vuorovaikutustyökalut asiakkaan kanssa toimimiseksi.
 • Ammattimaisille mentoreille, jotka tarvitsevat toimivat menetelmät tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen asiakkaan onnistumisen varmistamiseen.
 • Organisaation sisäisille mentoreille, jotka saavat vahvan menetelmäpakin hiljaisen tiedon siirtämiseksi.
 • Sisäisten mentorointiohjelmien vetäjille, jotka saavat edellytykset ohjata ja auttaa mentoreita.
 • Hallitusammattilaisille, jotka saavat vahvan työkalupakin organisaation ylimmän johdon mentoroivaan tukemiseen.

Kouluttajat

Kouluttajana toimii Toni Hinkka. Toni on auttanut tuhansia ihmisiä kehittämään oma vakuuttavuuttaan toimitusjohtajista yhteiskunnallisiin vaikuttajiin, esiintyjiin, huippumyyjiin ja opettajiin. Hän on kollegoineen kehittänyt vaikuttavuuteen liittyviä menetelmiä vuodesta 2010 lähtien. Toni toimii CxO Professional Oy:n toimitusjohtajana, johtamisen ammattimentorina ja suomalaisen johtamisen parantamisen puolestapuhujana. Hän on kirjoittanut kirjat Karisma, Joulupukin johtamispaja ja Selviydy narsistista sekä ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Paras neuvoni johtamiseen ikinä, Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu, Onnistunut tietojärjestelmäprojekti ja Yhdistysjohtamisen opas.

Toisena kouluttajana toimii Marja-Leena Tikkanen. Hän on toiminut vaikutusvoimakonseptin kanssakehittäjänä vuodesta 2016 lähtien. Työnohjaajana ja uravalmentajana hän on auttanut ihmisiä oivaltamaan omia vahvuuksiaan ja osaamistaan sekä löytämään muutokseen tarvittavia voimavaroja. Hänen missionaan on auttaa ihmisiä ja työyhteisöjä voimaan hyvin ja saavuttamaan tavoitteensa. Marja-Leena toimii kehitystunnustelijana asiakasrajapinnassa palvelukonseptien ja myynnin kehittämisen parissa.

Kurssipalautetta

”Suomen paras business-mentor -koulutus.”

Tomi Halonen, perustaja, Henko ChangeMaker Oy

”Erittäin kattavat analyysit yksilönä auttavat kehittymään johtajana.”

Lassi Köppä, projektipäällikkö, Väestöliitto

”Huikea tutkimusmatka itseensä johtajana, mikä havahdutti sekä tarjosi konkreettisia työkaluja parempaan johtamiseen. Suosittelen.”

Mitä johtamisen työkaluja Jarmo vei kurssin kuluessa käytäntöön?

Jarmo Kaijanen, tietohallintojohtaja, Indutrade Oy

”Erinomainen käytännönläheinen koulutus mentoroinnissa menestymiseen."

Matti Laakso, kehitysjohtaja, Neste Oyj

"Mentoroiva johtaja -valmennus antaa ymmärrystä ja työkaluja tämän päivän ihmislähtöiseen johtamiseen."

Tiina Talvitie, johtaja

"Kurssi avasi loistavan tilaisuuden peilata omaa johtajuutta ja tutustutti myös uusiin profilointityökaluihin."

Jyrki Heinimo, johtaja

”Mentorointi vie mielentilaan, jossa kaikki on mahdollista. Mentorin kanssa löydät vastauksia siihen ”miksi.” Ja hän osaa kertoa esimerkkejä siitä, ”miten” ja auttaa sinua oivaltamaan itse.”

Tarja Törmänen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Wulff Oyj

”Kurssi johdattelee loistavasti mentoroinnin saloihin ja kurssin aktiivinen keskustelu on todella antoisaa.”

Mikko Koivulehto, hankintapäällikkö, Vantaan Energia OyEnsimmäinen kurssipäivä on annettu. Muut päivät sovitaan osallistujien kesken ensimmäisenä päivänä, jotta ne sopivat varmasti kaikille. Kurssipäivät ovat n. 3 viikon välein. Kurssipäivien välissä suoritetaan kahdenkeskiset mentorointiharjoitukset.

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!