Teknologia-arkkitehtuurin kuvaaminen (etäopetus)

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Teknologia-arkkitehtuurin kuvaaminen, ei tenttiä
1.00 Kpl
Teknologia-arkkitehtuurin kuvaaminen (2 pv), 01.06.2022
1000 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 850,00€

Tuotekuvaus

Kenelle? IT-arkkitehtuuria suunnittelevat arkkitehdit, jotka haluavat oppia standardin mukaisen (ArchiMate®) tavan kuvata arkkitehtuuria. Sopii myös projektipäälliköille ja muille projektin jäsenille, jotka tarvitsevat kuvausten lukutaitoa.

Esitiedot: Perustiedot ja kokemusta IT-ratkaisujen suunnittelusta.

Oppimistavoite: Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien avulla erilaisia tapoja kuvata tietojärjestelmiä ja moderneja teknisiä ratkaisuja. Opit, millä tasolla tekninen ratkaisu kannattaa suunnitella sekä käytännöllisen ja toimivan tavan soveltaa ArchiMate-kuvauskieltä teknologiakerroksen kuvaamisessa. Kurssilla saa myös yleiskuvan ArchiMate®-kuvauskielen perusteista.

Kurssin kuvaus
Kurssilla käydään läpi ArchiMaten keskeisimmät elementit tietojärjestelmä­kokonaisuuden ja teknologian kuvaamiseen. Elementit ja niiden käyttötarkoitus tulevat tutuiksi sekä esimerkkien että harjoitusten avulla.

Kurssilla läpikäytävät kuvausesimerkit tarjoavat hyvät eväät modernien tietojärjestelmien ja teknologioiden kuvaamiselle; mm. mikropalvelut, pilvipalvelut, kontit, salatut yhteydet, rest -rajapinnat, mobiiliapplikaatiot, selainsovellukset.

Kurssilla käydään läpi myös, miten kuvauksia voidaan hyödyntää erilaisissa teknologia-analyyseissa, kuten teknologinen sopivuus -analyysi.

Etäkurssi toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Päivässä on kaksi 1,5 tunnin opetusjaksoa, joiden välissä on pidempi lounastauko ruokailua ja harjoitusten tekoa varten. Harjoitukset käydään kurssilla keskustellen läpi. Osallistujat saavat kurssimateriaalin ja harjoitukset etukäteen.

Jos haluat perehtyä ArchiMate®-kuvauskieleen kokonaisuudessaan valitse myös ArchiMate® peruskuvaukset haltuun

Kouluttaja
Oskari on toiminut useissa eri rooleissa IT-alalla työuransa aikana; koodauksesta arkkitehtuuriin sekä ketterässä tiimissä teknisen tuoteomistajana. Oskari tuntee sovelluskehityksen ja uudet teknologiat, kokemusta on siitä mikä käytännössä toimii ja mikä ei toimi.

Oskari on työuransa aikana kuvannut teknologia-arkkitehtuuria niin kokonaisarkkitehtuuritasoisesti kattaen organisaation kaikki tietojärjestelmät, että myös tarkemmalla tasolla osana yksittäisten kehitystehtävien ratkaisuarkkitehtuuriaOhjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
01.06.202209:3014:30Kurssipäivä alkaa klo 9.30. Lounas + harjoitustauko 11 - 13. Päivä päättyy 14.30
03.06.202209:3014:30Kurssipäivä alkaa klo 9.30. Lounas + harjoitustauko 11 - 13. Päivä päättyy 14.30

Osa 1 - Johdanto ArchiMateen® ja tietojärjestelmä- ja teknologiakerrokseen

  • Mikä on ArchiMate®
  • Tietojärjestelmä- ja Teknologiakerros tutuiksi

Osa 2 - Sovellus- ja Teknologiakerroksen kuvaamista

  • Miten kuvataan teknologiakerrosta
  • Miten teknologiat liitetään osaksi tietojärjestelmää

Osa 3 – Teknologiakuvausten hyödyntämiskohteet

  • Teknologiakartat
  • Analyysit ja raportit

Osa 4 – Teknologiakuvausten soveltamista ja yhteenveto

  • Arkkitehtuuripatternit, viitearkkitehtuurit
  • Yhteenveto kurssista

 

 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!