Kuinka hyödynnän ArchiMate®-kuvauksia?

Längd: 0.0 dagar
Kursens prissättning
Asiakas saa koulutusmateriaalin sähköisessä muodossa ja sisäisen käyttö-oikeuden materiaaleihin.
Fast pris
1 500 €

Kursbeskrivning

Kenelle? ArchiMate-kaavioiden lukutaitoa tarvitsevat henkilöt sekä arkkitehdit, määrittelijät ja toiminnankehittäjät, joiden tulee hyödyntää laadittuja kuvauksia.

Esitiedot: Ei esitietovaatimuksia

Oppimistavoite: Osallistuja osaa tulkita keskeisiä ArchiMate®-kuvauskielellä laadittuja kuvauksia. Hän tietää, mihin kaikkeen kuvauksia voi hyödyntää.

Kurssin kuvaus
Open Group on kehittänyt standardoidun arkkitehtuurin mallinnuskielen kokonaisarkkitehtuurin kuvaamiseen. Julkishallinnon suositus JHS179 Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen suosittelee käytettäväksi joko UML:ää tai ArchiMatea® kokonaisarkkitehtuurin kuvaamisessa. ArchiMate®-kuvauskielellä on mahdollista laatia kaavioita eri tarkkuustasoilla. Vaikka kuvauskieli on rakennettu kokonaisarkkitehtuuria varten, sillä tuotetaan usein kaavioita myös sovellusarkkitehtuuriin.

Kurssilla käydään läpi ArchiMaten keskeisimmät elementit liiketoiminnan, tietojärjestelmäkokonaisuuden ja teknologian kuvaamiseen esimerkkien avulla. Kurssilla keskitytään erityisesti siihen, mihin kaikkeen kaavioita voidaan hyödyntää ja mitä niistä saadaan selville. Pääasiallisina näkökulmina käytetään liiketoiminnan kehittäjää, määrittelijää ja sovellusarkkitehtia, mutta myös monia muita sivutaan kuten tietohallintopäällikkö, operatiivinen johto, tuotepäälliköt jne.

 Vill du bli partner med Oppia.fi?

Kontakta oss!