Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystytys

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Kenelle? Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystytyksen vastuuhenkilölle tai toiminnon vetäjälle. Soveltuu myös julkissektorille. Kurssilta saat vinkkejä myös toiminnassa olevan kokonaisarkkitehtuuritoiminnon tehostamiseen.

Esitiedot: Perustiedot siitä, mitä kokonaisarkkitehtuuri on.


Oppimistavoite: Kurssilainen tietää kokonaisarkkitehtuurin pystyttämiseen tarvittavat toimenpiteet ja päätökset. Kurssilainen osaa valita organisaatiolleen sopivan lähestymistavan ja laatia realistisen etenemissuunnitelman.

Kurssin kuvaus
Kokonaisarkkitehtuuri on yksi kehittämistoiminto ja on oleellista, että se saadaan toimimaan yhteen muiden kehittämistoimintojen kanssa. Entä mitä muuta tarvitaan? Riittävä resurssointi, realistinen etenemissuunnitelma sekä pohjattomasti sitkeyttä. Osaamistarpeita joutuu hoitamaan pitkin matkaa, valmista arkkitehtuuritiimiä ei nimittäin saa mistään. Kokonaisarkkitehtuurin on myös ”myytävä”. Myyminen helpottuu huomattavasti, jos heti alussa määritellään tavoitteet ja päätetään, mistä halutaan saada hyötyjä ensimmäiseksi.

Ammattimainen toiminnon pystyttäminen etenee ilman suurempaa draamaa tehdyn suunnitelman mukaan. Ei se silti aina helppoa ole. Tältä kurssilta saat joka tapauksessa käytännöllisimmät vinkit!

Kouluttaja
Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 15 vuoden ajalta. Hän on ollut pystyttämässä arkkitehtuuritoimintoa erilaisiin organisaatioihin, ollut toiminnon vetäjä ja pääarkkitehti. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat tulleet kaikki tutuiksi. Mallinnusvälineet ovat Annan erityisosaamisalue, laajempaa arkkitehtuurityötä nimittäin ei ilman välineitä pysty tekemään. Mieluisin haaste Annalle kuitenkin on ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se tavoitearkkitehtuuriksi.

Arkkitehtuurityön lisäksi Anna kouluttaa ja mentoroi organisaatioita. Hän on tuttu puhuja myös seminaareissa ja muissa arkkitehtien kokoontumisajoissa. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä.OHJELMA

Kokonaisarkkitehtuuri suhteessa muuhun kehittämiseen

• Kehittämisen kokonaisuus
• Yhteen hiileen puhaltaminen
• Tyypillisimpiä ongelmakohtia ja ratkaisuja

Kokonaisarkkitehtuurin hyödyt
• Kokonaisarkkitehtuurin käyttökohteita
• Realistinen tavoiteasetanta
• Vinkkejä hyötyjen mittaamiseen

Tarvittavat roolit ja työnjako
• Miten arkkitehtuuri muuttaa työnjakoa ja työtapoja
• Osaamisvaatimukset ja niihin vastaaminen

Oman organisaation vaikutus
• Missä määrin organisaatiot ovat erilaisia ja missä määrin samanlaisia?
• Miten onnistut viestinnässä?

Kokonaisarkkitehtuurin etenemissuunnittelu
• Millaisia asioita etenemissuunnitelmaan kannattaa laittaa?
• Lyhyt ja pitkä tähtäys
• Realistinen budjetointi

Loppuyhteenveto

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!