Kokonaisarkkitehtuurin haltuunotto

Kesto: 1.0 pv
Kurssin hinnoittelu

Tuotekuvaus

Kenelle? Arkkitehtuuritoiminnon vetäjä tai järjestämisvastuullinen. Sopii myös muille arkkitehtuurirooleissa työskenteleville tai arkkitehtuuritoiminnon omistajalle. Soveltuu myös julkissektorille.

Esitiedot: Kokemus kokonaisarkkitehtuuritoiminnosta ja siinä työskentelystä vähintään 2 vuoden ajalta.

Oppimistavoite: Kurssilainen ymmärtää syyt kokonaisarkkitehtuurin haasteiden takana ja oppii löytämään organisaatiolleen sopivat ratkaisutavat.

Kurssin kuvaus
Kokonaisarkkitehtuurin tekeminen ei ole enää uutta, vaan monessa organisaatiossa on kokemusta muutamien vuosien ajalta. Kaikki ei ehkä ole mennyt suunnitelmien mukaan, takana voi olla uudelleenaloituksiakin. Siirtyminen hallittuun toimintatapaan alkuinnostuksen jälkeen ei aina ole ihan helppoa. Myös odotukset ovat kasvaneet ja mukaan on tullut sekä realismia että kritiikkiä. Miten tässä tilanteessa päästään eteenpäin?

Kurssilla käydään läpi tyypillisiä tilanteita ja kerrotaan käytännön ratkaisutavoista. Kurssilla saat esimerkkejä ja vinkkejä siihen, miten teet kokonaisarkkitehtuurin haltuunoton tarvittavilla osa-alueilla. Kurssi pohjautuu käytännön kokemuksiin eri toimialoilla olevista monen kokoisista organisaatioista.

Kouluttaja

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 15 vuoden ajalta. Hän on ollut pystyttämässä arkkitehtuuritoimintoa erilaisiin organisaatioihin, ollut toiminnon vetäjä ja pääarkkitehti. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat tulleet kaikki tutuiksi. Mallinnusvälineet ovat Annan erityisosaamisalue, laajempaa arkkitehtuurityötä nimittäin ei ilman välineitä pysty tekemään. Mieluisin haaste Annalle kuitenkin on ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se tavoitearkkitehtuuriksi.

Arkkitehtuurityön lisäksi Anna kouluttaa ja mentoroi organisaatioita. Hän on tuttu puhuja myös seminaareissa ja muissa arkkitehtien kokoontumisajoissa. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä.OHJELMA
Kurssin aikana käymme läpi ne kokonaisarkkitehtuurityön osa-alueet, joissa sylttytehdas tyypillisesti sijaitsee.
Kurssin jälkeen ymmärrät tilanteet ja tunnet ratkaisutavat, joilla pääsee takaisin raiteille.

  • Missä kokonaisarkkitehtuurin tuotokset luuraavat? Miksi niitä ei synny?
  • Miksi emme pysty hyödyntämään kokonaisarkkitehtuuria? Edes sitä, mitä meillä on?
  • Koska pääsemme sinuiksi meille valitun välineen kanssa?
  • Miksi viesti ei mene perille muualle organisaatioon?
  • Voisiko tätä tehdä kevyemmin? Onko kokonaisarkkitehtuurille MVP (minimum viable product)?

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!