QGIS:n perusteet ja avoimet paikkatietoaineistot

Längd: 2.0 dagar
Kursens prissättning

Kursbeskrivning

 

Paikkatietoaineistojen avautumisen ja avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen viimeaikaisen kehityksen myötä paikkatietojen hankinta, analysointi ja visualisointi ovat kaikkien ulottuvilla.

QGIS on kevyt, tehokas ja monipuolinen avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelma, joka tukee yleisimpiä paikkatietoformaatteja, -analyyseja ja -muunnoksia. Se on ladattavissa ilmaiseksi, Windows, Linux ja Mac -ympäristöihin ja on monipuolisesti laajennettavissa lisäosien avulla. QGIS mahdollistaa monipuolisten analyysien tekemisen ja korkealaatuisten karttatulosteiden tuottamisen siinä missä muutkin paikkatieto-ohjelmat. Kurssilla käytetään QGIS:n viimeisintä yrityskäyttäjille suunnattua pitkän aikavälin julkaisua: 2.14.7 - Essen.

Tavoite

Kurssilla tutustutaan QGIS -paikkatieto-ohjelmiston keskeisimpiin toimintoihin, lisäosiin sekä avointen paikkatieto-aineistojen käyttöönottoon ja hyödyntämiseen.

Opit mm. visualisoimaan paikkatietoaineistoja monipuolisesti, lukemaan avoimia paikkatietoaineistoja rajapinnoista, yhdistelemään paikkatieto-aineistoja toisiinsa, tekemään yksinkertaisia paikkatietoanalyyseja, laajentamaan QGIS:in toiminnallisuutta lisäosien avulla, tekemään koordinaatistomuunnoksia ja tulostamaan karttoja painokelpoisiksi kuva- / pdf-tiedostoiksi.

Kohderyhmä
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille QGIS-käyttäjille. Kurssille osallistuvien aikaisempi kokemus muista paikkatieto-ohjelmista ei ole välttämätöntä, sillä kurssin alussa pidetään lyhyt johdanto paikkatietojen perusteisiin.

Esitietovaatimukset
Osallistujilta edellytetään kokemusta yleisimpien Windows-ohjelmistojen käyttämisestä. Osallistujilta ei edellytetä ohjelmointitaitoja – käytännössä kaikki harjoitukset tehdään QGIS:n graafisella käyttöliittymällä.

Yleistä
Kurssi pidetään Affecto Academyn koulutustiloissa osoitteessa Atomitie 2 (Bolero Business Park), 00370 Helsinki. Kurssipäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 16.

Kurssin opetuskieli on suomi. Kurssilla käytetään Karttakeskuksen tuottamaa suomenkielistä materiaalia, joka sisältää runsaasti suomalaisiin kartta-aineistoihin perustuvia harjoituksia.

Kurssin hintaan sisältyvät lounas ja kahvit päivittäin.

 Vill du bli partner med Oppia.fi?

Kontakta oss!