Arkkitehtuuripankki-palvelun soveltaminen käytännössä (JHS 179 -suositus), jatkokurssi

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Arkkitehtuuripankki-palvelun soveltaminen käytännössä (JHS 179 -suositus), jatkokurssi, ei tenttiä
1 Kpl
JHS 179 -suosituksen mukainen toiminnan kehitys; jatkokurssi: ”Kyvykkyyksiin perustuva toiminnan kehittäminen (JHS 179) (1 pv), 26.11.2019
550 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 495,00€

Tuotekuvaus

Kenelle? Koulutus on suunnattu toiminnan kehittäjille, johtajille sekä konsulteille, jotka ovat jo edistyneet kokonaisarkkitehtuurityössä.

Opi kehittämään ja digitalisoimaan toimintaa JHS 179 -suosituksen mukaisesti Arkkitehtuuripankki-palvelussa! QPR Software on toiminut vuoden 2017 alusta saakka uudistuneen kokonaisarkkitehtuurin mallinnuspalvelun - Arkkitehtuuripankin - toimittajana. Arkkitehtuuripankki tukee julkisen hallinnon ekosysteemiä tuomalla saman mallinnusympäristön (QPR EnterpriseArchitect) sekä menetelmän (JHS179) kaikkien toiminnan kehittäjien ulottuville. Kaksiosaisen koulutuksen toisessa osassa opit soveltamaan julkisen hallinnon suosituksen mukaista kehitysmenetelmää ja -työkalua toiminnan kehittämisessä. 

Jatkokoulutuksen lähestymistapa on hyvin käytännönläheinen. Kunkin osakokonaisuuden kohdalla käydään esimerkkien kautta läpi teoriaa ja mallinnustapoja sekä mahdollisuuksien mukaan vaihdetaan osallistujien kesken ajatuksia hyvistä toimintatavoista. Uusi Tiedonhallintalaki edellyttää kokonaisarkkitehtuurin ymmärtämystä.

Mukaansatempaavilla ja fiksuilla kouluttajillamme on syvällinen JHS 179:n sekä erilaisten mallinnusvälineiden ja -menetelmien tuntemus. Heillä on myös laaja käytännön kokemus sovelluksista ja ratkaisuista julkiselta sekä yksityiseltä sektorilta:

Jaakko Riihinen, Principal Consultant

Kasperi Norismaa, Consultant

Esitietovaatimukset: JHS 179 -suositus; peruskurssi: ”Kokonaisarkkitehtuurin perusteet (JHS 179)”
tai vastaavat tiedot. Koulutukseen osallistuminen edellyttää oman työaseman käyttöä ja QPR EnterpriseArchitect -mallinnusohjelman asentamista ennen koulutusta. Hae maksutonta käyttöoikeutta osoitteessa WWW.ARKKITEHTUURIPANKKI.FI tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen ARKKITEHTUURIPANKKI@QPR.COM.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
26.11.2019
08:30
16:00

Päivän ohjelma jakautuu teoria- ja työkaluosuuteen: 

8:30 Aamukahvi

9:00 - 12:00 Strategialähtöisen toiminnan kehittäminen JHS-suosituksen mukaisesti

12:00 – 13:00 Lounas

13:00 - 16:00 Strategialähtöisen toiminnan kehittämisen harjoitus-case Arkkitehtuuripankki-työkalun tukemana

  • Strategiakartta
  • Kyvykkyyksien johtaminen strategiasta
  • Kyvykkyyden asettamat vaatimukset mallinnettuun kokonaisuuteen (kehityspaketti)
  • Kehityspaketit ja kyvykkyydet
  • Nykytila ja tavoitetila
  • Liiketoimintamalli
  • Toimijoiden ja prosessien vuorovaikutus
  • Prosessikaaviot eli ”uimaradat”
  • Käsitemalli
  • Tietojärjestelmäkartta

Palautekysely ja loppuyhteenveto 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!