Arkkitehtuuripankin perusteet

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

Kenelle? Toiminnan kehittäjille, johtajille sekä konsulteille.

Opi kehittämään ja digitalisoimaan toimintaa JHS 179 -suosituksen mukaisesti Arkkitehtuuripankki-palvelussa! QPR Software on toiminut vuoden 2017 alusta uudistuneen kokonaisarkkitehtuurin mallinnuspalvelun - Arkkitehtuuripankin - toimittajana. Arkkitehtuuripankki tukee julkisen hallinnon ekosysteemiä tuomalla mallinnusympäristön (QPR EnterpriseArchitect) sekä menetelmän (JHS179) kaikkien toiminnan kehittäjien ulottuville. Kaksiosaisen koulutuksen ensimmäisessä osassa opit JHS:n ja Arkkitehtuuripankin perusteet, jonka pohjalta on hyvä jatkaa jatkokurssille. Uusi Tiedonhallintalaki edellyttää kokonaisarkkitehtuurin tuntemusta.

Mukaansatempaavilla ja fiksuilla kouluttajillamme on syvällinen JHS179:n sekä erilaisten mallinnusvälineiden ja -menetelmien tuntemus. Heillä on myös laaja käytännön kokemus sovelluksista ja ratkaisuista sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta:

Simo Parkkali, Consultant

Kasperi Norismaa, Consultant

Koulutukselle ei ole esitietovaatimuksia. Osallistuminen edellyttää kuitenkin oman työaseman käyttöä ja QPR EnterpriseArchitect -mallinnusohjelman asentamista etukäteen. Voit hakea maksutonta käyttöoikeutta osoitteessa www.arkkitehtuuripankki.fi tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkkitehtuuripankki@qpr.com.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
15.10.2019
08:30
16:00

Päivän ohjelma jakautuu aamun teoria- ja iltapäivän työkaluosuuteen: 

8:30 Aamukahvi 

9:00 – 12:00 JHS:n perusteet 

 • Kokonaisarkkitehtuurin perusteet ja yhteentoimivuus
 • Kuvaaminen ja mallintaminen
 • JHS:n perusteet 
  • suunnitteluprosessi 
  • kuvausten viitekehys 
 • Kokonaisarkkitehtuurin hallintamalli

13:00 – 16:00 Arkkitehtuuripankin perusteet

 • Työkalun käyttöönotto 
 • Perustoiminnot
 • Peruskuvausten esittely: periaatteellinen taso sekä toiminnallinen, tieto, tietojärjestelmä- ja teknologianäkökulmat
 • Palautekyselyt ja loppuyhteenveto
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!