ArchiMate® 3.0 - Practitioner level 2

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: englanti, Materiaali: pdf
Sertifiointitentti: Kyllä, Tenttikieli: englanti, Tenttityyppi: online
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Kenelle? Kokonais- tai yritysarkkitehtuuria mallintavat arkkitehdit. Konsultit ja liiketoimintaa analysoivat henkilöt.

Esitiedot: Tämän kurssin sertifiointitenttiin voit osallistua, kun olet läpäissyt ArchiMate® 3.0 Foundation sertifioinnin

Oppimistavoite: Osallistuja kertaa ArchiMaten® 3.0 periaatteet. Hän kykenee käyttämään kielen derivaatiosääntöjä suhteita kuvatessaan. Osallistuja ymmärtää kielen räätälöintimekanismit. Hän osaa käyttää ArchiMatea® monimutkaisissa ja haastavissa kuvaustilanteissa sekä pystyy suorittamaan hyväksytysti ArchiMate® 3.0 Practitioner kokeen.

Kurssin kuvaus
Tämä BiZZdesignin akkreditoitu yhden päivän kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat sertifioitua kakkostasolle (practitioner), ja oppia edistyneemmät kuvauskielen käyttötavat. Tällä kurssilla opit edistyneemmät tekniikat, mitä tehdä monimutkaisissa kuvaustilanteissa ja kuinka soveltaa näitä omassa työssäsi erilaisissa kuvaustilanteissa.

Kurssin jälkeen olet valmis osallistumaan ArchiMate® 3.0 Practitioner sertifiointikokeeseen jossakin Pearson Vue testikeskuksessa, joita on useita Suomessa. Koetta varten saat kurssin suoritettuasi voucherin, jolla voit maksaa kokeen missä tahansa Pearson Vue –testikeskuksessa.

Ennen kokeeseen osallistumista, tarvitaan kurssin lisäksi noin 20 tuntia itseopiskelua, lähinnä ArchiMate® 3.0 spesifikaation lukemista. Spesifikaatio on ladattavissa muun kurssimateriaalin mukana BiZZdesignin Moodle-oppimisympäristöstä, johon saat tunnukset.

Ks. myös http://www.bizzdesign.com/academy/archimater-30-practitioner-level-2

Kouluttaja
Kouluttajana toimii Tarja Raussi, kokonaisarkkitehti ja konsultti Coalasta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus mallintamisesta eri ympäristöissä. ArchiMate® on nykyisin Tarjan tärkein ja jatkuvasti käyttämä kuvauskieli. Tarja on myös ArchiMate® 3 Certified. Muita työssä käytettyjä kuvauskieliä ovat UML ja BPMN. Tarjalla on myös 30 vuoden kokemus vaatimusmäärittelystä ja järjestelmien kehittämisestä, joten hän tietää toisaalta mallintamisen arvon, mutta myös karikot. Tarjalla on pitkä kokemus kouluttamisesta ja laajojen valmennusohjelmien laatimisesta ja vetämisestä Tieturissa. Kuvauskielien käyttöön Tarja on kouluttanut tuhansia IT- ja liiketoiminta-ammattilaisia. Hän on ollut laatimassa mm. ensimmäisiä koulutusohjelmia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuriin yhdessä Valtionvarainministeriön kanssa. Tarja oli mukana laatimassa uutta versiota JHS 179 kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen -suositukseen. Tarja on ollut mukana Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön (KAOS) isännistössä 2012-2015 ja 2018-. Tarjan ajatuksia voit lukea Coalan blogista. Tarjan ajatuksia voit lukea Coalan blogista. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista  ja webinaaritallenteita Coalan sivuilta.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
13.09.2019
09:00
16:00

Ohjelma:

Johdanto ja kertaus
Suhteet ja niiden derivointisäännöt
Näkökulmat
Kielen räätälöintimekanismit
Sertifiointikokeen esittely

Mallinnusharjoituksia

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!