ArchiMate® 3.0 - Foundation level 1

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: englanti, Materiaali: pdf
Sertifiointitentti: Kyllä, Tenttikieli: englanti, Tenttityyppi: online
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Kenelle? Kokonais- tai yritysarkkitehtuuria mallintavat arkkitehdit. Konsultit ja liiketoimintaa analysoivat henkilöt.

Esitiedot: Ymmärrys arkkitehtuurityöstä. Aiempaa kokemusta ArchiMate® kuvauskielestä ei tarvita.

Oppimistavoite: Osallistuja oppii ymmärtämään ArchiMaten® taustat, tärkeimmät käsitteet ja soveltamistavat mallinnuksessa ja arkkitehtuurien kuvaamisessa. Osallistuja osaa käyttää ArchiMate® kuvauskieltä ja tekniikoita visualisoimaan ja viestimään arkkitehtuuria. Hän ymmärtää koko ArchiMate® viitekehyksen, mukaan lukien 3.0 version lisäykset. Hän osaa soveltaa ArchiMatea® yleisimmissä mallinnustilanteissa ja kykenee suorittamaan ArchiMate® 3 level 1 sertifiointikokeen.

Kurssin kuvaus
Open Group on kehittänyt standardoidun arkkitehtuurin mallinnuskielen kokonaisarkkitehtuurin kuvaamiseen. ArchiMate® tukee erityisesti TOGAF® -viitearkkitehtuuria. Uutuutena ArchiMate® 3 versiossa on mm. kyvykkyydet sekä strategiatyön ja fyysisen maailman kuvaamiseen tarkoitetut elementit.

Tällä BiZZdesignin akkreditoidulla kurssilla käydään läpi ArchiMaten® elementit liiketoiminnan, tietojärjestelmäkokonaisuuden ja teknologian kuvaamiseen. Elementit ja niiden käyttötarkoitus tulevat tutuiksi sekä esimerkkien että harjoitusten avulla. ArchiMate® 3 sertifiointi todistaa tietosi, taitosi ja kykysi soveltaa Archimatea® globaalissa liiketoimintaympäristössä.

Kurssin jälkeen olet valmis suorittamaan ArchiMate® 3.0 Foundation kokeen jossakin Pearson Vue testikeskuksessa, joita on useita Suomessa. Koetta varten saat kurssin suoritettuasi voucherin, jolla voit maksaa kokeen missä tahansa Pearson Vue –testikeskuksessa.

Kokeen suorittamiseksi onnistuneesti tarvitaan kurssin lisäksi myös jonkin verran itseopiskelua, lähinnä ArchiMate® 3 spesifikaation lukemista. Spesifikaatio on ladattavissa muun kurssimateriaalin mukana BiZZdesignin Moodle-oppimisympäristöstä, johon saat tunnukset.

Kurssimateriaalit ovat englanniksi, koulutus suomeksi. Voit myös suorittaa samalla myös Level 2 kurssin (practitioner), joka järjestetään 3.11.

Ks. myös http://www.bizzdesign.com/academy/archimater-30-foundation-level-1

Kouluttaja
Kouluttajana toimii Tarja Raussi, kokonaisarkkitehti ja konsultti Coalasta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus mallintamisesta eri ympäristöissä. ArchiMate® on nykyisin Tarjan tärkein ja jatkuvasti käyttämä kuvauskieli. Tarja on myös ArchiMate® 3 Certified. Muita työssä käytettyjä kuvauskieliä ovat UML ja BPMN. Tarjalla on myös 30 vuoden kokemus vaatimusmäärittelystä ja järjestelmien kehittämisestä, joten hän tietää toisaalta mallintamisen arvon, mutta myös karikot. Tarjalla on pitkä kokemus kouluttamisesta ja laajojen valmennusohjelmien laatimisesta ja vetämisestä Tieturissa. Kuvauskielien käyttöön Tarja on kouluttanut tuhansia IT- ja liiketoiminta-ammattilaisia. Hän on ollut laatimassa mm. ensimmäisiä koulutusohjelmia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuriin yhdessä Valtionvarainministeriön kanssa. Tarja oli mukana laatimassa uutta versiota JHS 179 kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen -suositukseen. Tarja on ollut mukana Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön (KAOS) isännistössä 2012-2015 ja 2018-. Tarjan ajatuksia voit lukea Coalan blogista. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista  ja webinaaritallenteita Coalan sivuilta.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
11.09.2019
09:00
16:00
12.09.2019
09:00
16:00

Ohjelma:

Johdanto
ArchiMate-ytimen käsitteet
Suhteet
Kerrosten väliset riippuvuudet
Yhteistyö ja vuorovaikutus
Fyysinen kerros
Motivoinnin elementit
Strategian elementit
Toteutuksen ja migraation elementit
Yleinen metamalli
Näkökulmat
Sertifiointikokeen esittely

Mallinnusharjoituksia

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!