OHD - Organisational Health Development (Liiketoiminnan Tehokkuuskartoitus)

Julkaisija: Lämpimämpi Design Oy
Tyyppi: Muu digitaalinen sisältö
OHD - Organisational Health Development (Liiketoiminnan Tehokkuuskartoitus)
1 Kpl
OHD - Organisational Health Development (Liiketoiminnan Tehokkuuskartoitus) Muu digitaalinen sisältö
0,00 €
+ alv. 24%.

Tuotekuvaus

Miksi OHD?

Kartoita yhdellä työkalulla koko yritystoiminnan:

  • Tehokkuus [Seamless Lean]
  • Tuottavuus [Profitability]
  • Rakenne [Structure]
  • Johtamisen laatu [Leadership Quality]
  • Riskiprofiili [Risk Profile]
  • Jatkuvuus [Contingency]

”Organisaatio ei ole aidosti tehokas ennen kuin prosessit ja organisaation eri osat kommunikoivat ja reagoivat yrityksen tarpeisiin esteettömästi”.

OHD:n avulla näet yrityksen kokonaisuutena, mikä vaikuttaa resurssien tehokkaaseen allokointiin ja koordinointiin. Kun työkalua käytettään oikein, se ohjaa yrityksen identiteettiä. OHD tekee yrityksestä tietoisen ja avaa ovia jatkuvalle kehitykselle. 

Työkalu pohjautuu exceliin ja on maksuton. Yhtiöille jotka pyrkivät tehostamaan omaa toimintaa, voidaan tarjota erityyppisiä ratkaisuja: koulutuksen, konsultoinnin, työkalujen ja muiden tukipalveluiden kautta.

Tehokkuuskartoitus tehdään yleisesti keskijohdon ja ylimmän johdon tasolla. Dataa kerätään ensin keskijohdon tasolla, jonka perusteella ylempi johto tekee oman kartoituksen. Tällä seurataan sisäisen kommunikoinnin ja yhteistyön tasoa. Työkalua voi toki käyttää myös yksittäiseen tarpeeseen, kuten esim. osaston toiminnan ja riskien kartoitukseen. Kartoitusten perusteella saadaan lopullinen OHD raportti, jonka avulla lähdetään tekemään tietoisia muutoksia ja kehittämään yritystoimintaa.

Ensikartoituksen yhteydessä yrityksen tulisi määrittää omat alakohtaiset parametrit, jonka jälkeen työkalu on käyttövalmiudessa. Ensikartoitus kannattaa tehdä nopeasti, jotta saa kuvan nykytilanteesta jonka jälkeen kartoituksen täsmällisyyttä voidaan jatkuvasti kehittää.

Työkalu tuo esille toimivia ja muutostarpeessa olevia osa-alueita. Kun puhutaan kestävästä muutoksesta osan voi tehdä sisäisillä resursseilla, mutta suosittelemme harkitsemaan haastaviin asioihin ulkoistamista, joissa voimme tuoda ratkaisuja mm:

+ Henkilöstökehitykseen, irtisanomisiin, rekrytointeihin

+ Koulutukseen ja tietotaidon kehitykseen

+ Johtamistaidon, johtajien valmennukseen ja kehitykseen

+ Operatiivisten toimintaa tehostavien työkalujen suunnitteluun ja käytäntöönpanoon (tarvittaessa voidaan hyödyntää koodaripalveluamme)

+ Ohjaava yritystuki palvelu

Lataa esite täältä!

 

 

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!