Kyberturvallisuus

Julkaisija: Ellibs
Tyyppi: eBook
Kyberturvallisuus
1.00 Kpl
Kyberturvallisuus eBook
25,00 €
+ alv. 24%.

Tuotekuvaus

Vakoiluohjelma ulkoasiainministerion verkossa, Red October, yhdysvaltalaiset teleurkintapaljastukset, Syyrian sisällissodan kyberrintama, Anonymous ja haktivistit... Kyberturvallisuus on noussut nopeasti otsikoihin, eikä kiinnostus laannu tulevaisuudessakaan. Mutta mistäoikein puhutaan, kun puhutaan kyberturvallisuudesta?

Suomalaiset alan huippuasiantuntijat painottavat, että kyberturvallisuus koskettaa meitä kaikkia arkisissa toimissamme. Digitalisoitunut yhteiskunta on yhäriippuvaisempi tietoverkkojen toimintavarmuudesta ja turvallisuudesta. Näiden varassa lepäävät kaikille elintarkeät  toiminnot, kuten energiahuolto, vedenjakelu, rahahuolto, liikenteen sujuvuus ‒ oikeastaan mikä tahansa nyky-yhteiskunnan perustoiminto.

Digitalisoituminen tarjoaa kiihtyvällätahdilla niin yrityksille, valtioille kuin yksiloille uusia ennennakemattomiämahdollisuuksia sekä uusia keinoja hyodyntaäyhä tehokkaammin vanhoja mahdollisuuksia. Vanhoja tai uusia, mahdollisuudet eivat koskaan avaudu ilman niihin liittyviä riskejä. Ei edes digitaalisessa ”nollien ja ykkosten maailmassa”.

Mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii tänäpäivänäkyberriskien ja -turvallisuuden huomioimista strategisella ja operationaalisella tasolla sekänäiden ohjaamana joustavasti mukautuvalla teknologialla. Vaikka täydellistä riskittomyyttä tai turvallisuutta tuskin tullaan koskaan saavuttamaan, esiin nousevat mahdollisuudet ja uhkat tasapainottava kyberstrategia on tulevaisuuden välttämatön toimintaedellytys.

Tämäkirja keskustelee monille vieraasta bittien maailmasta tutuin termein ja hienostelematta. Kirjan ensimmäinen osa avaa, mistäkyberturvallisuudessa oikeastaan on kysymys ja miksi se koskettaa meitä kaikkia. Toinen osa taas tarjoaa lukijalle käytännön ohjeita tasapainoisen kyberstrategian rakentamiseksi sekä digitaalistuvan maailman riskien pienentämiseksi.

Avainsanat: tietoturva, kyberturvallisuus, virtuaaliympäristö, turvallisuus, kyberavaruus, verkkohyökkäykset, tieto- ja viestintärikokset, tietoverkot, riskienhallinta, strategia, suunnittelu, turvallisuus, uhat, riskit, informaatiosodankäynti, rikollisuus, terrorismi, Internet, verkkopalvelut, sähkökirjatOma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!